Segueix-nos
05/03/2024
Comencen les feines d’execució de tres projectes d’obra a Artà
Es tracta de la canalització del nou Pou dels Pujols, de la instal·lació fotovoltaica per a autoconsum a l’aparcament de na Pati i de l’adequació de l’esplanada de sa Creu

Aquestes setmanes han començat o començaran a Artà les obres de tres dels projectes finançats gràcies a la modificació de crèdit que l’Ajuntament aprovà el passat mes de juliol. Es tracta de la impulsió i canalització d’aigua del nou Pou dels Pujols, que s’incorporarà la xarxa municipal d’aigua potable d’Artà; del projecte d'instal·lació fotovoltaica sobre marquesines per autoconsum a l’aparcament de na Pati; i de l’adequació de l’esplanada de sa Creu, a Sant Salvador. Les tres actuacions tendran un cost de 521.966,59 euros.

A mitjans de febrer començaren les obres al nou pou d’Artà, el Pou dels Pujols, situat a una finca municipal de les proximitats del polígon industrial d’Artà, per impulsar l’aigua potable des del pou fins a la nova canalització ubicada al polígon amb connexió al dipòsit de regulació municipal. Aquestes obres han estat adjudicades a través d’un concurs públic per 154.593,87 euros. Contemplada al Pla municipal de gestió sostenible de l'aigua, la incorporació de noves fonts de captació és una de les mesures en les que treballa el Consistori per tractar de pal·liar la delicada situació de la gestió d’aigua al municipi d’Artà i garantir-ne el subministrament.

Començarà també aquests dies l’execució del projecte d'instal·lació fotovoltaica de 97,9 kWp per a autoconsum sobre marquesines a l’aparcament de na Pati. Aquestes feines, que tenen un cost de 273.186,62 euros, permetran a l’Ajuntament comptar amb una nova font d’energia neta i millorar l’estalvi en la factura energètica. Implicaran, entre d’altres, la reorganització de l’aparcament, que acabarà guanyant 7 places, la reubicació de les faroles i la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. La redacció d’aquest projecte està inclosa en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) d’Artà, el full de ruta que segueix el municipi per lluitar contra el canvi climàtic, aconseguir l’emissió de CO2 i tenir una major cura del medi ambient, entre d’altres.

Finalment, també per març està previst que comencin les obres d’adequació de l’esplanada de sa Creu, a Sant Salvador, que contempla la demolició del monument i la millora paisatgística d’aquest espai. Es realitzaran tasques d’enjardinament i pavimentació de la plaça, es retirarà la vegetació que forma part del monument i es generaran nous espais d’estar. La demolició de la creu es realitza per donar compliment al que marca la Llei 52/2007, de 26 de desembre, per la que es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor de les persones que patiren persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura. L’actuació està pressupostada en 94.186 euros.

Tornar a d'alt