Segueix-nos
13/04/2021
Stolpersteine. El vídeo de les Pedres de la Memòria d'Artà

Avui que fa tres anys de la Llei 2/2018, de 13 d’abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears (consultau-la aquí), l'Ajuntament presenta un vídeo sobre l'acte de col·locació de les Pedres de la Memòria, que va tenir lloc el passat mes de febrer (vegeu la nota informativa aquí) i que va servir per honorar algunes de les persones represaliades durant la Guerra Civil i la dictadura a Artà.

L'acte de col·locació de les quatre primeres Pedres de la Memòria a Artà es va celebrar el passat mes de febrer amb la presència de diverses autoritats autonòmiques i locals i de familiars de les víctimes homenejades. La jornada va haver de ser d'assistència reduïda a causa de la situació de pandèmia que vivim actualment i, per això, l'Ajuntament va decidir enregistrar-ne les imatges per poder-les mostrar a tota la ciutadania. El vídeo resultant, de retruc, és també un petit documental que reflecteix, a partir de la narració d'una part de la història que visqué una família (i que es pot fer extensiva a d'altres famílies), la situació que es va viure durant la Guerra Civil i la dictadura al nostre municipi.

Cal assenyalar, també, que el projecte de Pedres de la Memòria seguirà vigent i tendrà continuïtat, la qual cosa es preveu a la moció que es va aprovar al darrer plenari en defensa dels valors democràtics i republicans (vegeu la moció aquí).

L'objectiu de totes aquestes accions, segons la regidora Aina Comas, és "contribuir a la recuperació de la memòria històrica, fomentar la reflexió crítica i estudiar el nostre passat més recent com a element de prevenció contra el feixisme i la intolerància".

Visualitzau el vídeo clicant aquí

Tornar a d'alt