Segueix-nos
23/04/2024
'La meva llengua, el meu tresor' es mostra a les Voltes de Na Batlessa
L'exposició romandrà oberta fins el 30 d'abril

L'exposició 'La meva llengua, el meu tresor' va ser inaugurada ahir horabaixa a les Voltes de Na Batlessa en presència d'una trentena de persones. La mostra, que romandrà oberta fins el 30 d'abril, és el resultat d'una iniciativa que, amb aquest mateix títol, començaren l'any 2021 el Servei d'Assessorament Lingüístic i el Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer). L'objectiu era posar en valor el respecte envers la diversitat lingüística i la necessitat de preservar les llengües pròpies com a element patrimonial i cultural que ens enriqueix i que s’ha de respectar. L'essència d'aquesta iniciativa s'ha mantingut i potenciat en anys successius, completant-se amb altres actuacions en l'àmbit educatiu i de la cultura popular, com varen ser les festes de Sant Salvador de 2022 i 2023. 

Exposició

L'exposició consta de diversos panells gràfics i informatius que expliquen tot el que s'ha treballat i reflexionat des del primer any amb les nines i els nins dels centres escolars: la llengua com a eina fonamental de comunicació, la diversitat lingüística, la llengua materna i la llengua pròpia del territori, entre d'altres. També es recorden les iniciatives realitzades per posar en valor la riquesa de la llengua a través de les festes de Sant Salvador (Unes festes de pinyol vermell i Paraules de festa, respectivament), que donaren continuïtat a la campanya i amplificaren el seu abast. Es pot trobar el material gràfic d'aquests campanyes, així com una mostra de fotografies que es feren.

Així mateix, s'ha editat un llibre de dos toms amb les feines que els nins i les nines de 5è i 6è de primària han elaborat, representant gràficament un recull paraules de la llengua pròpia del territori, feta de forma individual i triant cada alumne la seva paraula. Finalment, s'ha deixat un espai per a la reflexió, amb un mostrari de postals amb missatges sobre la llengua que han sorgit de la feina feta, i un llibre on els visitants poden escriure una paraula que els agradi explicant-ne el motiu, en sintonia amb l'activitat feta amb les escoles. 

L'exposició està oberta de dilluns a divendres, de 17 h a 20 h (el dimarts, de 10 h a 13 h), i dissabte, d'11 a 13 h.

Tornar a d'alt