Segueix-nos
30/05/2023
La Fira escolar del medi ambient d'Artà se centra en la sostenibilitat
El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, els centres escolars crearan un espai a la plaça del Conqueridor on mostraran les feines i projectes que han treballat per donar a conèixer i fer visibles els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de L'Agenda 2030

El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, és el dia elegit per celebrar una nova edició de la Fira escolar del medi ambient d'Artà, un esdeveniment impulsat fa quatre anys per l'Ajuntament en col·laboració amb els centres escolars del municipi i el Parc Natural de Península de Llevant per, entre tots plegats, conscienciar sobre la importància de conèixer millor el nostre medi i tenir cura del nostre entorn. La Fira tendrà lloc el dematí, entre les 10 h i les 13 h, a la plaça del Conqueridor i enguany se centra en donar a conèixer què són els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per Nacions Unides a l'Agenda 2030 per contribuir a una major protecció del planeta i, d'aquesta manera, què pot fer la societat per avançar en aquesta direcció.

A la Fira hi prendrà part l'alumnat d'educació primària dels col·legis Sant Salvador, Sant Bonaventura i el CEIP Na Caragol, que han treballat de forma específica durant aquest curs en el coneixement d'aquests objectius, concretament l'objectiu nº6 (aigua neta i sanejament), el nº7 sobre energia neta i assequible, i el nº12 de sobre consum i producció responsable. Es crearà un espai on es muntaran paradetes per exposar la feina que s'ha realitzat i també es podrà conèixer el que han fet els centres. Al marge, la Fira comptarà amb punts d'informació del Parc Natural de la Península de Llevant i de la Xarxa Forestal, amb un punt d'informació ambiental de la CAEB i amb paradetes d'entitats que promouen iniciatives ambientals com We Are Lab (Plastic Hero), Arrels Marines, Ensenyants Solidaris i Per una Colònia Neta.  

Ni 1 Foc al bosc

Així mateix, està previst que tengui lloc l'acte de lliurament de premis del concurs comarcal de dibuix escolar 'Ni 1 Foc al Bosc', en el que  participen els centres escolars d'Artà, Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera. El dibuix guanyador il·lustra els cartells de la campanya de sensibilització del Govern per a la prevenció d'incendis forestals a les Illes Balears de cara a l'estiu.  

Tornar a d'alt