Segueix-nos
05/06/2019
Celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient a Artà, amb la implicació de nins i nines del municipi
S'ha organitzat la I Fira escolar del medi ambient, on els centres educatius han mostrat i vist els seus projectes relacionats amb el medi ambient

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient i Artà ho commemora amb la celebració de diverses activitats informatives i divulgatives. La principal novetat ha estat la I Fira escolar del Medi ambient, una trobada organitzada per l'Ajuntament en la que els centres escolars del municipi han mostrat i vist els projectes ambientals que han desenvolupat durant tot el curs. Aquesta Fira, en la que s'ha implicat especialment el Parc Natural de la Península de Llevant, s'ha realitzat avui matí a la plaça del Conqueridor amb l'objectiu de que els nins i nines d'Artà i la Colònia de Sant Pere prenguessin consciència de la importància de tenir cura del nostre entorn, començant pels gests quotidians. Els centres escolars han muntat paradetes en les que han mostrat els diferents projectes realitzats durant el curs, des de la posta en marxa d'una cuina solar fins al sistema de mesurament de la profunditat i densitat de l'arena de les platges per conèixer l'erosió que poden patir pels efectes del canvi climàtic, entre d'altres. Els escolars també han anat passat al teatre d'Artà, on s'ha anat projectant el documental 'Out Of Plastic', sobre la contaminació dels nostres oceans.

Per altra banda, l'Ajuntament d'Artà ha muntat una paradeta informativa amb les diferents campanyes de civisme llençades durant el darrer any, relacionades amb residus, el mobiliari urbà, el consum d'aigua i la tinença de cans en l'entorn urbà. La Conselleria de Medi Ambient, el Parc Natural de la Península de Llevant i Save The Med Foundation  també han muntat els seus 'stands' amb informació ambiental. 

 

Ni 1 Foc al bosc

En el marc de la Fira escolar, s'ha organitzat l'acte de lliurament de premis del concurs comarcal de dibuix escolar 'Ni 1 Foc al Bosc', en el que una artanenca, Núria Vives, ha resultat guanyadora. El seu dibuix, per tant, il·lustrarà els cartells d'enguany de la campanya de sensibilització per a la prevenció d'incendis forestals a les Illes Balears per a l'estiu.  

Tornar a d'alt