Segueix-nos
01/05/2022
Tornen els pressupostos participatius per decidir en què s'han d'invertir una part dels recursos econòmics municipals
Després de dos anys d'aturada del procés, el projecte torna amb la intenció d'apropar Ajuntament i ciutadania

Al 2017 l’Ajuntament d’Artà va posar en marxa els pressupostos participatius, una eina de participació i gestió mitjançant la qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre la destinació d'una part dels recursos econòmics municipals.

Aquest procés va tenir una bona acollida entre la població, però la quarta edició es va haver d’aturar per la pandèmia. Les tres edicions fetes varen demostrar que és un encert que la gent pugui col·laborar en la decisió de part de la gestió municipal, i enguany es tornen a reprendre amb la finalitat de continuar amb la feina iniciada.

L’Equip de Govern considera els pressupostos participatius una eina vàlida per promoure la participació de la gent del municipi d’Artà, perquè defineixin les seves prioritats i, a la vegada, puguin decidir com s’han de distribuir part dels recursos econòmics existents.

Enguany es destinaran un total de 200.000 euros del pressupost de 2023 per executar els projectes que sorgeixin d’aquest procés participatiu, amb una novetat en relació als pressupostos participatius anteriors, la inclusió dels pressupostos participatius joves, que durant el primer trimestre d’aquest curs escolar s’han pogut dur endavant com a experiència pilot, la qual cosa ha fet que la distribució del pressupost hagi variat. Així, es destinaran 110.000 € a Artà, 70.000 € a la Colònia de Sant Pere i 20.000 als pressupostos joves.

L'Ajuntament a les barriades i presentació de propostes

Aquest mes de maig es durà a terme la difusió del procés i com s'hi pot participar. A la web municipal (arta.cat) hi ha un apartat específic amb la informació pertinent i, a partir de dimarts 3 de maig, s'iniciaran les visites dels responsables polítics a les barriades (consultau el calendari previst aquí). Aquestes trobades serviran per conèixer allò que preocupa la gent i per informar sobre com es poden fer arribar propostes de millora al municipi amb els pressupostos participatius. El temini per presentar propostes serà del 3 de maig al 3 de juny i es podran emplenar els formularis a les oficines d'atenció a la ciutadania (OAC) d'Artà i la Colònia, a diversos punts mòbils que es muntaran en els diferents esdeveniments que es puguin organitzar i, també, a l'apartat de participació de la web municipal arta.cat (clicau aquí per accedir-hi).

Està previst que, a partir del mes de juny, es puguin validar i quantificar econòmicament les propostes de la gent i, al mes de setembre, iniciar les votacions pertinents.

En aquest procés que s'engega ara, hi poden participar les persones majors de 16 anys empadronades al municipi i les persones que, tot i no estar empadronades, tenguin una propietat al municipi i s'apuntin al Registre Municipal de Participació Ciutadana (clicau aquí per a més informació).

S'espera que amb aquesta edició torni les ganes de participar en accions municipals d'aquest tipus.

Consultau aquí el cartell explicatiu

Tornar a d'alt