Segueix-nos
20/12/2021
L'Ajuntament ja coneix les propostes guanyadores dels pressupostos participatius joves
Dos alumnes de cada centre escolar de secundària han participat en l'escrutini fet a la sala de plens

El projecte pilot de "Pressupostos Participatius Joves" (més informació aquí) ha arribat a la seva fase final, i a les 11 h del matí d'avui s'han reunit a la sala de plens dos alumnes de secundària de cada centre escolar per dur a terme el recompte de les votacions que es feren la setmana passada (més informació en aquest enllaç).

En total hi ha hagut 702 vots, 3 dels quals han estat en blanc i n'hi ha hagut 7 de nuls. I entre les propostes que es podien votar (consultau la taula aquí), les guanyadores, que es duran a terme durant el 2022, són les següents:

  1. Habilitació d'un lloc exterior perquè els joves hi puguin estar
  2. Festa jove
  3. Reparació de les cadires del Poliesportiu

Cal assenyalar que la normativa del projecte indicava que cada proposta no podia superar els 15.000 € de despesa, i per això les guanyadores han estat les que, sumades per ordre de puntuació, arriben al màxim destinat al projecte (25.000€). D'aquesta manera les opcions tercera i quarta més puntuades no es podran dur endavant perquè superarien el total de la despesa, així que la cinquena proposta més puntuada també formarà part de les actuacions municipals de l'any que ve (consultau aquest enllaç per conèixer la taula de puntuacions de les votacions).

D'entre les 12 propostes que anaven a votació n'han sortides tres, però amb aquest procés fet a les aules l'Ajuntament ha pogut conèixer el parer del sector jove en relació a les necesstitats del municipi. Així, el batle ja ha destacat que "moltes d'aquestes aquestes accions que es proposen poden ser ateses per l'equip de govern en les seves actuacions municipals per millorar el municipi".

L'Ajuntament vol agrair als centres escolars la seva implicació en aquest projecte pilot i a tots els joves que hi han participat.

 

Vegeu imatges:

Foto 1
Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Tornar a d'alt