Segueix-nos
30/11/2021
Artà s'il·lumina contra la pena de mort
El municipi forma part des de l'any passat de la xarxa internacional “Cities for life” que cada 30 de novembre celebra la Jornada Internacional ‘Ciutats per la Vida, Ciutats contra la Pena de Mort’

Avui, 30 de novembre, es celebra una nova edició de ‘Ciutats per la Vida / Ciutats contra la Pena de Mort’, en la qual participen prop de 2.500 municipis de tot el món, 13 d’ells a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en record de la primera abolició de la pena capital per un Estat al 1786.

L’Ajuntament d’Artà s’adherí l’any passat a la xarxa internacional 'Cities For Life', promoguda per Amnistia Internacional, i avui ha il·luminat el pati de l’Ajuntament en signe de suport a l’abolició de la pena de mort. I és que encara en 2021, diversos països desafien la tendència mundial cap a la supressió de la pena capital i continuen aplicant aquest càstig cruel, inhumà i degradant. Països com la Xina, l'Iran, l'Aràbia Saudita, l'Iraq i Egipte continuen liderant aquesta llista.

La pena de mort viola el dret a la vida, proclamat en la Declaració Universal de Drets Humans, i és el càstig cruel, inhumà i degradant per excel·lència.

Per tot això,les institucions i entitats de la xarxa exigeixen als governs de tot el món que facin els passos necessaris per a la suspensió total de les execucions i l'abolició universal de la pena de mort.

Tornar a d'alt