Segueix-nos
30/11/2020
Artà, 'Ciutat per la Vida, contra la Pena de Mort'
El Ple municipal aprova una l'adhesió del municipi a la xarxa internacional 'Cities For Life', promoguda perAmnistia Internacional

Avui, en el transcurs del Ple de novembre, s'ha aprovat la Declaració institucional per convertir el municipi d'Artà en una “Ciutat per la vida i contra la pena de mort” i la seva adhesió a la xarxa internacional “Cities for life”, que promouen la Comunitat de Sant Egidi i Amnistia Internacional, a petició de l'Equip de Govern Municipal. De la mateixa manera, com acció simbòlica contra la pena de mort, s'ha il·luminat l'edifici de l'Ajuntament, com fan cada 30 de novembre els municipis adherits a la xarxa.  

Aquest acte anual s’emmarca dins de la Jornada Internacional ‘Ciutats per la Vida, Ciutats contra la Pena de Mort’ i recorda que un 30 de novembre, el de 1786, el Gran Ducat de Toscana va ser el primer Estat a abolir la pena capital. L’any 2002 Sant Egidi va llançar la primera Jornada ‘Cities for Life’ amb participació de 80 ciutats. En l’actualitat, més de 2.000 poblacions dels cinc continents s’hi impliquen. La iniciativa vol afavorir el paper que poden exercir els municipis en el procés abolicionista, organitzant i difonent iniciatives educatives i culturals que mantinguin viva l’atenció sobre aquest tema fonamental. La jornada vol mostrar compromís en favor del respecte de la vida i de la dignitat humana, i sensibilitzar la ciutadania sobre la urgència d’eliminar la pràctica inhumana, cruel i degradant de la pena capital.

Segons l'Informe Global d'Amnistia Internacional (aquí) sobre condemnats a mort i execucions de 2019, durant l'any passat es registraren 657 execucions en una vintena de païssos, una reducció del 5% respecte l'any anterior. Malgrat és una gran passa, i que les xifres demostren que la pena de mort està en decadència, queda molta feina a fer ja que en el món hi ha actualment més de 26.000 persones condemnades a mort i nombrosos païssos segueixen posant en pràctica aquesta condemna.

Tornar a d'alt