Segueix-nos
13/12/2019
Una campana per a Bellpuig, símbol de l'agermanament entre Os de Balaguer i Artà
Avui ha estat presentat a l’Ajuntament l'obsequi que el municipi català ha fus expressament per a Artà, destinat al monestir de Santa Maria de Bellpuig

Avui ha estat presentada la campana que simbolitza l'agermanament entre els municipis d'Artà i Os de Balaguer en un acte que ha tengut lloc en el pati de l'Ajuntament d'Artà i que ha comptat amb l'assistència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el director insular de Funció Pública del Consell de Mallorca, Pau Morey; i el batle d'Artà, Manolo Galán, entre d'altres convidats. 

En la trobada s'han recordat els lligams històrics entre ambdós municipis i els vincles que uneixen els monestirs de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes i d'Artà, creat i fundat aquest darrer en el segle XIII per monjos catalans procedents de Lleida que acompanyaven Jaume I. El passat mes de setembre, en l'acte d'agermanament que va tenir lloc a terres catalanes, el municipi d'Os de Balaguer obsequià el poble d'Artà amb una campana 'germana' fosa especialment per a l'ocasió pels mestres campaners locals en la festa de campaners, de gran tradició. La campana, d'uns 100 quilos de pes, duu gravada la Mare de Déu de Bellpuig amb tota la seva simbologia i una llegenda que recorda els lligams entre els dos municipis.

La campana romandrà ara una temporada exposada al pati de l'Ajuntament d'Artà perquè la gent pugui veure-la i conèixer la seva història, a l'espera de que el dia de demà acabi repicant al campanar de Santa Maria de Bellpuig.

Tornar a d'alt