Segueix-nos
30/09/2019
Artà i Os de Balaguer ja són municipis agermanats
Una representació de l'Ajuntament visità el municipi lleidatà el cap de setmana per formalitzar aquest lligam de cooperació mútua i visitar el Monestir de Bellpuig de les Avellanes

Aquest passat cap de setmana s'ha formalitzat l’agermanament entre Artà i Os de Balaguer en un acte que va tenir lloc a la Plaça de la Font del poble de la Noguera, de la localitat lleidatana, en presència de representants dels dos consistoris. Estefania Rufach, alcaldessa d’Os de Balaguer, i Manuel Galan, batle del municipi d’Artà varen signar l’acta d’agermanament just abans de lliurar la campana que es va fondre expressament pel Monestir de Santa Maria de Bellpuig d’Artà durant la darrera festa de campaners. La campana serà enviada pròximament a Artà i s'exposarà al pati de l'Ajuntament perquè la gent pugui veure-la de prop.

Aquest procés d'agermanament parteix dels forts vincles històrics existents entre els dos municipis. La relació entre Artà i Os de Balaguer es remunta a l'existència dels seus monestirs de Bellpuig, que comparteixen nom, ordre i història durant dos segles, quan, en el segle XIII, els monjos catalans que acompanyaren el rei en Jaume I en la conquesta de Mallorca reberen a canvi diferents alqueries a la zona d'Artà, on més tard crearen una comunitat religioa que batejaren amb el nom de Santa Maria de Bellpuig.

Aquí podeu obtenir més informació sobre Os de Balaguer i aquest agermanament.

 

 

Documents relacionats
Tornar a d'alt