Segueix-nos
12/12/2019
Artà plantarà més de 1.800 arbres a finques afectades per la torrentada
L'Ajuntament ha engegat aquesta setmana un projecte pilot de repoblació d'arbres fruiters i autòctons per al qual ha rebut 125 sol·licituds

L'Ajuntament d'Artà ha començat aquesta setmana un projecte pilot de repoblació de les parcel·les situades a la vorera del torrent afectades per la torrentada de 2018, que suposarà la plantació de 1.832 arbres a la zona del torrent des Revolts compresa entre el pont den Pentinat i sa Farinera, per ser la zona més castigada per la força de l'aigua. Aquest projecte està finançat amb fons procedents de les donacions de particulars i entitats després del succeït i es realitza sota la coordinació de l'àrea de Medi Ambient i de la Cooperativa Agrícola d'Artà.

Dues fórmules de repoblació i 125 sol·licituds

L'Ajuntament obrí a finals de novembre un termini perquè les persones afectades (253 finques en contacte amb el torrent) poguessin acollir-se a les ajudes directes que el projecte de repoblació plantejava (aquí), rebent un total de 125 sol·licituds. D'entre aquestes, 17 persones propietàries han oferit els seus terrenys perquè l'Ajuntament hi faci la repoblació, o bé amb l'ajuda de Xarxa Forestal i els centres educatius d'Artà, o bé amb el personal del programa 'Sembram Futur' del SOIB. La resta de persones afectades han demanat els arbres fruiters per plantar-los ells mateixos sota els criteris tècnics que dicta el projecte (a raó d’un arbre cada 7 metres lineals de torrent, a escollir entre una llista de 10 arbres i amb el compromís de plantar-lo i regar-lo els següents 2 estius). Aquests propietaris podran passar a recollir els arbres demanats dimecres dia 18 de desembre pel Parc Verd d'Artà. Les espècies que es plantaran, procedents del viver de Menut, són nesprer, atzaroler, taronger, olivera, llimonera, codonyer, figuera, caquier, noguer i magraner, al marge de 700 arbres autòctons de bosc de ribera. 

Tornar a d'alt