Segueix-nos
14/10/2024
Inaugurat a Artà ‘Un espai especial’, un racó dedicat a la mort gestacional, perinatal i neonatal
Ubicat al cementiri Municipal d’Artà, respon a una demanda d’un grup de famílies del municipi per recordar aquesta realitat i fer-la visible a la societat

Avui ha estat inaugurat al Cementiri Municipal d’Artà ‘Un espai especial’, un racó dedicat a la mort gestacional, perinatal i neonatal i al dol que aquesta comporta, impulsat per l’Ajuntament d’Artà a petició d’un grup de famílies del municipi. Es tracta d’un espai simbòlic on les famílies que han hagut de passar per aquesta experiència puguin recordar els seus nins i nines, i, al mateix temps, un espai que doni visibilitat a una realitat no sempre entesa per la societat.

‘Un espai especial’ és un monument/escultura dinàmica, dissenyada per Fina Massanet, format per una estructura de ferro i un banc de pedra que simbolitza el pas de la vida a la mort des del recolliment, la meditació i el record, i un conjunt de plantes que van canviant d'aspecte segons l'època de l'any, fent que cada una d'elles sigui diferent i especial.

Avui, 15 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de la Conscienciació i Visibilització de la Mort del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal, i s’ha il·luminat de morat el portal de l’Ajuntament en senyal d’acompanyament a aquelles famílies que han passat i passen aquest dol.

Per altra banda, diumenge dia 10 de novembre tindrà lloc la segona edició de la Cursa solidària Artà per a la conscienciació per la pèrdua gestacional, perinatal i neonatal, a benefici d'Estels del Cel.

Tornar a d'alt