Segueix-nos
26/09/2024
L’Ajuntament d’Artà organitza el primer Cicle de Cinema en Català, Servei d'Assessorament Lingüístic
L’entrada serà gratuïta i es projectaran quatre pel·lícules al Teatre d’Artà durant els diumenges del mes d’octubre

El Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament, juntament amb el Teatre d’Artà, ha organitzat el primer Cicle de Cinema en Català, que tendrà lloc els diumenges del mes d’octubre, a les 19 h, i que consistirà en la projecció de quatre pel·lícules en català, tres de doblades i una en versió original. Es tracta de Gru 4. El meu dolent preferit (dia 6), La família Bélier (dia 13), El viatge de Chihiro (dia 20) i Stay Homas, la banda que no hauria d’existir (dia 27). Cal destacar que és un cicle gratuït i que la taquilla del Teatre s’obrirà una hora abans de cada projecció.

Aquesta iniciativa compta amb una subvenció de l’Institut d’Estudis Baleàrics, organisme que enguany ja ha realitzat una altra aportació econòmica per al muntatge de l’exposició “La meva llengua, el meu tresor” que es va dur a terme el passat mes d’abril amb l’objectiu de mostrar el conjunt d’activitats que, des del 2021, el Servei Lingüístic i el Departament de Participació Ciutadana impulsaren per posar en valor el respecte envers la diversitat lingüística i la necessitat de preservar les llengües pròpies com a element patrimonial i cultural.

Artà celebra el Dia Europeu de les Llengües 2024

Avui, 26 de setembre, es commemora el Dia Europeu per les Llengües, una jornada impulsada pel Consell d’Europa l’any 2001, en col·laboració amb la Unió Europea, per promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural i l’aprenentatge permanent de llengües tant dins com fora de l’escola, així com també per destacar la importància de l’aprenentatge de llengües a fi d’incrementar el plurilingüisme i la comunicació intercultural entre les persones.

L’Ajuntament d’Artà celebra anualment aquesta efemèride, que fa visible penjant la banderola del Dia Europeu de les Llengües al balcó de l’Ajuntament, i també organitzant diferents iniciatives per donar a conèixer aquesta jornada i què representa. Enguany, les biblioteques del municipi s’han sumat, anticipadament, al Dia Europeu de les Llengües amb el contacontes Un viatge per les llengües d'Europa, a càrrec de Margalida Amengual, activitat que s’ha duit a terme tant a la Biblioteca Na Batlessa d’Artà com al Punt de Lectura de la Colònia de Sant Pere.

Així mateix, el Dia Europeu de les Llengües compta amb el seu propi espai web, on es poden consultar totes les activitats programades.

Tornar a d'alt