Segueix-nos
25/09/2024
Visita a Bellpuig del president del Consell de Mallorca
S'ha donat a conèixer el projecte d'interpretació de Bellpuig, que consta de cinc panells informatius, i s'ha simbolitzat l'obertura al públic després de les obres dels darrers mesos

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha visitat avui el Monestir de Bellpuig d’Artà per conèixer l’evolució de les actuacions de rehabilitació i consolidació que s’hi duen a terme des de fa anys. Concretament, s’ha interessat pel projecte d'interpretació d'aquest espai patrimonial que s’ha estrenat ara, que consta de cinc nous panells informatius per a que els visitants puguin conèixer la història i les diferents parts que l'integren. Així mateix, s’ha simbolitzat l’obertura al públic de Bellpuig, que romania tancat des de fa uns mesos per obres, i que s’obrirà al públic en general aquest cap de setmana amb el concert ‘1 piano & 200 velas’, a càrrec del pianista David Gómez.

El president Galmés ha estat acompanyat per la vicepresidenta de la institució insular, Antònia Roca; el batle d’Artà, Manolo Galán; les regidores Maria Antònia Sureda i Maria Bel Llinàs; el regidor Juan Lliteres; i personal tècnic de Patrimoni i de l’empresa adjudicatària de les obres. Manolo Galán ha agraït al president del Consell de Mallorca la visita i les feines realitzades en aquesta darrera fase, fruit de la bona sintonia entre les dues institucions, que iniciaren contactes per juliol de 2023.  

La comitiva ha visitat els edificis de Bellpuig on s’ha acabat la coberta i ha provat els codis QR dels panells informatius. El batle d’Artà ha aprofitat la presència de Galmés per tractar altres temes pendents, d’interès per al municipi, com la línia de finançament per a la Residència dels Olors i l’estat del projecte de la Ruta-Artà Lluc, entre d’altres.

L’any 2017, la Comissió de Patrimoni Històric aprovà un Projecte d’intervenció a Bellpuig pel qual es començaren a consolidar aquells espais degradats, incloent-hi actuacions a l’església, les cases i les ruïnes del monestir. Un any més tard, el Servei de Patrimoni del Consell va començar a executar amb mitjans propis la consolidació dels murs de les tres primeres dependències. El passat any 2023 s’inicià i dugué a terme consolidació dels murs de la quarta i darrera estança del conjunt, així com la restauració de les cobertes. Abans d’aquesta darrera actuació, s’havia realitzat una intervenció arqueològica per obtenir tota la informació sobre la història i l’evolució dels edificis i espais pròxims, gràcies a la qual es varen poder definir els criteris d’intervenció que després s’han inclòs en el projecte de restauració. 

Tornar a d'alt