Segueix-nos
28/10/2024
Arriba per novembre la segona edició de l'Espai de Dones d'Artà, enfocat a potenciar la salut integral femenina
Aquesta iniciativa, impulsada l’any passat, recollí un total de 28 tallers al llarg de vuit mesos, amb una assistència mitja de 10 dones per activitat

El dimarts 5 de novembre començarà la segona edició del projecte 'Espai de Dones', una iniciativa dels Serveis Socials Bàsics Comunitaris de l'Ajuntament d'Artà impulsada amb l'objectiu de potenciar la salut integral de les dones del municipi creant un espai de trobada, creixement i comunicació. El primer taller serà una benvinguda i la presentació de la iniciativa, a càrrec de la psicòloga Marian Jodar. La gent interessada s’hi pot apuntar cridant o escrivint un missatge al 623 478 406. Dins el mes de novembre s’han programat tallers per als dies 12 (‘Estableix els teus límits’); 19 (‘25N: Ni una més’); i 26 (‘Històries que inspiren’).

Benestar i qualitat de vida

Des dels Serveis Socials han apuntat que "centram la nostra tasca en les dones perquè entenem que el desenvolupament dels diferents rols que se les assigna, com són el de treballadora, esposa, mare, entre d’altres, pot produir una sobrecàrrega, un malestar o un aïllament social que repercuteix negativament sobre el seu benestar i la seva qualitat de vida". "Els grups de suport, en aquests casos, permeten als seus membres satisfer algunes necessitats personals bàsiques com les de seguretat, sentit de pertinença, afecte i autoestima, i generen un potencial de canvi positiu en la majoria de persones participants", han afegit.

Primera edició

L’any passat, l'Espai de Dones constà de 28 tallers, celebrats entre els mesos de novembre i juny a les Voltes de Na Batlessa i a la Biblioteca Municipal de Na Batlessa. Comptaren amb una assistència mitja de 10 dones per taller, amb 44 dones de perfils variats i un elevat índex de satisfacció. S’abordaren qüestions com la violència masclista (coincidint amb el mes de novembre), l'autoestima, l'emprenedoria, la sexualitat i l'autoconeixement, la sexualitat i el plaer, el ioga, l'artteràpia o la integració a través dels llibres, entre d'altres. Les dones participants aportaren els seus coneixements en diferents matèries, creant xarxa i comunitat, amb un grup heterogeni però ben cohesionat. Els trimestres finalitzaren amb tallers tertúlies que serviren per presentar propostes de programació segons les necessitats i desitjos de les dones assistents.   

Tornar a d'alt