Segueix-nos
11/06/2024
L'Ajuntament compta amb l'autorització per fer la perforació d'un nou pou a la finca de s'Ametlerar
Com a mesura informativa, també ha fet arribar el Decret de Sequera traduït en diferents idiomes a totes les estades turístiques vacacionals (ETV) donades d'alta a la Colònia de Sant Pere

L'Ajuntament d'Artà compta amb l'autorització de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears per començar les obres de perforació del pou s'Ametlerar 4. Aquesta actuació permetrà disposar d'una nova font d'abastiment d'aigua potable des de la finca de s'Ametlerar, situada entre Artà i la Colònia de Sant Pere, el que servirà per pal·liar un poc la delicada situació del subministrament d'aigua als nuclis de població de la Colònia de Sant Pere, Montferrutx i s'Estanyol. Actualment, l'aigua potable que arriba a aquests nuclis ho fa des de l'aqüífer de s'Ametlerar a través de tres pous.

Per altra banda, seguint amb les iniciatives informatives, l'Ajuntament repartí ahir el Decret de Batlia sobre la sequera, traduït a l'anglès i a l'alemany entre totes les estades turístiques vacacionals (ETV) de la zona de la Colònia de Sant Pere donades d'alta. També s'inclogué un díptic amb les recomanacions de consum d'aigua per als clients, així com un clauer en forma de gota d’aigua amb el lema 'Estalvia aigua' en diferents idiomes. L'objectiu d'aquesta acció és informar i conscienciar la població visitant de la situació del recurs i de les mesures que, de moment, s'han hagut d'adoptar. 

El passat dia 5 de juny l'Ajuntament publicà aquest Decret perquè els pous que subministren aigua potable als nuclis de població esmentats estan en uns nivells preocupants, un fet que ja s'havia informat a la ciutadania uns dies abans.

Reparació d'una vintena de fuites

A destacar, també, que aquests dies els operaris municipals estan acabant les feines de reparació de la vintena de fuites d'aigua que es detectaren la setmana passada a diferents punts de la xarxa d'aigua de Colònia de Sant Pere. Una vegada finalitzades aquestes feines, es realitzarà una nova batuda a la recerca d'altres possibles avaries. 

Finalment, tot i l'adopció de mesures, l'Ajuntament insisteix en demanar seny i sentit comú a l'hora de consumiri i fer servir aigua perquè la situació continuarà sent delicada fins que no es produeixi un canvi important a nivell meteorològic i estabilitzin els nivells d'aigua dels pous de la zona.  

Tornar a d'alt