Segueix-nos
01/06/2024
Reunió informativa sobre la situació d'abastament d'aigua potable a la Colònia de Sant Pere
L'Ajuntament va exposar davant la ciutadania la problemàtica actual d'aquest recurs

En un context de canvi climàtic com el que vivim actualment, la falta de precipitacions d'aquests darrers mesos i la gran demanda de consum d'aigua, fan que la situació d'abastament d'aquest recurs sigui una gran preocupació. Per això, ahir horabaixa, l'Ajuntament havia convocat la ciutadania de la Colònia de Sant Pere per explicar quina és la situació d'abastament d'aigua a la zona. 

Prop d'un centenar de persones assistiren a la reunió informativa, on el personal tècnic municipal va donar a conèixer el funcionament del sistema d'abastament d'aigua potable a la Colònia i informà de la situació d'alerta que es preveu en aquests moments. També es varen exposar quines són les línies de feina que fa anys que es treballen des de l'Ajuntament en relació a la millora i la gestió de l'aigua.

Durant la intervenció del batle, Manolo Galán, es va parlar de la complexitat del tema, destacant que hi ha moltes variables a tenir en compte i que totes les accions que es facin poden ajudar a pal·liar la situació delicada, però la solució també implica l'estalvi i els canvis d'hàbits en l'ús de l'aigua per part de la ciutadania. Aquests, conjuntament amb les actuacions municipals previstes en l'actual conjuntura, varen ser els temes que es destacaren a la segona part de la reunió.

Entre les propostes d'actuacions que el batle va exposar hi ha els controls de consum que, gràcies a la digitalització dels comptadors, es poden obtenir les dades d'extracció de l'aigua dels pous municipals i del consum dels habitatges de la zona. Es va explicar que ja s'estan duent a terme avisos als grans consumidors per part de la Policia Local, que els fan arribar una carta personalitzada amb un gràfic on es veu el consum excessiu. La regulació de la pressió de l'aigua també és una de les accions que es posaran en marxa, ja que, entre d'altres, baixant la pressió s'evita que les fuites que hi pugui haver siguin majors. La detecció de fuites, que s'està fent cada cert temps, també es seguirà aplicant per poder anar arreglant la xarxa. La revisió de la normativa municipal també va ser una qüestió que es va apuntar com a actuacions a posar en marxa, i es va anunciar que està previst aprovar un Decret de mesures per situació de sequera.

Les persones assistents a l'acte manifestaren dubtes en relació a aspectes tècnics, que varen poder ser contestats i aclarits pel personal municipal, però també questionaren accions municipals i de la implicació ciutadana, i proposaren intervencions perquè la Colònia es pugui adaptar a aquesta nova realitat. L'Ajuntament en va prendre nota i s'estudiaran les diverses opcions, tot i que si l'escenari de pluges no millora i no es fa un consum responsable, la situació continuarà essent difícil.

 

Tornar a d'alt