Segueix-nos
31/05/2024
El jovent d’Artà, implicat en les iniciatives de conscienciació de l’ús responsable del mòbil
Un grup de joves del poble, la majoria nouvinguts, enregistraren sis missatges que s’emeteren durant el Cool Days Festival, al principi de cada funció al Teatre d’Artà, i que es continuaran difonent a partir d’ara

Un grup de joves d’Artà, d’entre 11 i 16 anys, la majoria nouvinguts, han elaborat una sèrie de missatges que alerten dels perjudicis i perills del mal ús de la tecnologia mòbil per part de la població en general, i del jovent en particular. Aquesta iniciativa, sorgida del treball coordinat entre els centres educatius i els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Artà, propicià l’enregistrament de sis missatges que s’emeteren durant el passat Cool Days Festival, al principi de cada funció realitzada al Teatre d’Artà, i que es continuaran difonent a partir d’ara abans dels diferents passis de pel·lícules o actuacions programades. Els missatges, que han estat publicats al canal de YouTube de l’Ajuntament, també seran emesos a Ràdio Artà.

Al marge de la vessant conscienciadora d’aquesta iniciativa, també s’ha treballat la integració i la normalització lingüística dels nins i nines participants, que han emprat el català per donar els seus missatges, reforçant així la seva autoestima i el sentiment de pertinença al nucli poblacional.

Esperem que aquestes i altres iniciatives serveixin perquè, entre tots, aconseguim que els nostres i les nostres joves facin un ús responsable de la telefonia mòbil.

Els missatges són els següents:

FRASE 1: Sabies que 2 de cada 10 adolescents pateixen situacions de ciberassetjament? Adults protegiu als que més estimes, per la meva seguretat utilitza el control parental!

FRASE 2: Sabies que 6 de cada 10 adolescents dorm amb el mòbil? La sobreexposició al mòbil pot causar estrès i ansietat. Cuida la teva salut mental!

FRASE 3: Sabies que només una de cada 4 famílies limitin les hores d´ús del telèfon mòbil i una de cada 10 els continguts a què poden accedir els infants i adolescents? Papà, mamà o persona que m'estima; Recordem la lliçó: Abraça i sent la pell, que les pantalles no tenen ossos i ens fregeixen el cervell!

FRASE 4: Els grans empresaris tecnològics aparten els seus fills de les xarxes socials. t'has preguntat més per què? Reflexiona sobre què vols donar de menjar al meu cervell!

FRASE 5: Sabies que el 98,5% dels i les adolescents tenen més d’un perfil a una mateixa xarxa social? Que l'única influència de la teva vida siguis tu mateix, sense haver d'aparentar. Deixa't de posturetes i surt a jugar!

FRASE 6: Sabies que a Artà 6 de cada 10 nens i nenes d´entre 12 i 14 anys tenen telèfon mòbil Les pantalles poden ser tan addictives com l´alcohol o les drogues. I si aixeques la vista i t'enganxes a la vida real?

Tornar a d'alt