Segueix-nos
24/05/2024
L'aigua a la Colònia de Sant Pere: situació seriosa
Baixada molt acusada dels pous d'abastiment d'aigua

Fa mesos que la Direcció General de Recursos Hídrics manté l'estat de prealerta a la Unitat de Demanda d'Artà (que comprèn els municipis de la comarca), però a dia d'avui els pous que abasteixen d'aigua potable la Colònia de Sant Pere han baixat a nivells preocupants, que freguen l'estat d'alerta, i l'escenari previst per a aquests propers mesos no és gens favorable. 

L'Ajuntament, durant tot aquest temps, no s'ha aturat de treballar en el tema de gestió i estalvi d'aigua i s'ha fet un estudi de la zona per obtenir noves captacions. De fet, s'ha posat en marxa un nou pou a la zona (Ametlerar 3) i està en desenvolupament el procés administratiu perquè el Govern de les Illes Balears autoritzi un nou punt d'extracció d'aigua. També s'han fet recerques de fuites i s'han reparat les trobades, i s'han modernitzat i digitalitzat les instal·lacions que permeten dur un millor control de la gestió de l'aigua. Actualment, s'estan estudiant altres opcions de major magnitud, però es necessitarà temps i recursos per poder veure'n els beneficis.

Però, en definitiva, tot i aquestes actuacions, les poques pluges i el gran consum ha fet que la situació sigui molt seriosa i, per això, és possible que s'hagin de prendre mesures contundents per a les properes setmanes.

En aquesta conjuntura, l'Ajuntament recorda que només amb la implicació de tothom podrem fer front a aquesta situació i agraeix la col·laboració de la gent per fer-ho possible. Demana que s'apliquin les mesures que estiguin a l'abast de la ciutadania i que permetin una reducció acusada del consum d'aigua, a més de procurar l'estalvi d'aquest recurs tan escàs.

 

Tornar a d'alt