Segueix-nos
21/05/2024
L’Ajuntament comprarà l’edifici del Museu Regional d’Artà gràcies a una subvenció Next Generation de la UE
L’adquisició s’haurà de fer efectiva abans del 31 de desembre de 2024. L’Ajuntament ha rebut una segona subvenció d’aquesta convocatòria per cobrir l’adquisició del solar de l’aparcament de Sa Clota, realitzada durant el 2023

L’Ajuntament d’Artà comptarà amb gairebé 2 milions d’euros per a l’adquisició de l’edifici del Museu Regional d’Artà i per cobrir la compra del solar on s’ubica l’aparcament de terra de Sa Clota (operació realitzada l’any passat).

Aquests varen ser els dos projectes presentats pel Consistori a la convocatòria de subvencions per a la millora de la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les Illes Balears en l’àmbit turístic, finançada per la Unió Europea amb els fons Next Generation. Aprovades inicialment per abril, les dues subvencions han estat concedides ara pel conseller de Turisme, Cultura i Esport. Concretament, Artà comptarà amb 1.039.992,00 euros per a l’adquisició de l’edifici del Museu Regional d’Artà, que s’ha de fer efectiva abans del 31 de desembre de 2024, i amb 918.885,18 euros per cobrir la inversió feta a l’aparcament de terra de Sa Clota.

Revalorar el Museu Regional

Respecte al Museu Regional d’Artà, l’Ajuntament estudiarà com pot revalorar aquest espai. La seva idea és reconvertir la planta baixa en un espai que pugui tenir un ús social i cultural per a la gent del poble, i valorarà les opcions que té per dur-ho a terme. La primera i la segona planta de l’edifici continuaran albergant les diferents col·leccions d’història natural i arqueologia que en el seu moment varen ser cedides al poble d’Artà per particulars i que actualment estan obertes al públic.

Per la seva banda, l’aparcament de Sa Clota, habilitat fa tres anys, està situat a la sortida del poble cap a l’ermita de Betlem i té capacitat per 209 vehicles.

Tornar a d'alt