Segueix-nos
09/05/2024
El Cool Days aixeca el teló
El Festival artístic, que compleix la seva 19ena edició, comença avui i presenta una oferta de més d’una vintena d’actuacions de projecció que, en paral·lel, reclamen la implicació i participació de la gent d’Artà

Avui comença la 19ena edició del Cool Days Festival, un esdeveniment que és art i cultura, però també acolliment i projecció. El Cool Days significa per a Artà arribar a gent de diferents indrets geogràfics i procedències perquè s'acosti fins el poble, hi passegi i el conegui. Enguany presenta una oferta de més d’una vintena de propostes de teatre, dansa, música, circ, espectacle itinerant, etc. que es representaran per diferents localitzacions. Aquesta diversitat estilística esdevé un dels seus punts forts, amb un ventall d'espectacles pensats per a tots els públics perquè la gent pugui experimentar noves sensacions.

És acolliment i també, en paral·lel, pertinença, perquè al Cool Days Festival hi pren part gent d'Artà, que pot participar i implicar-se en alguns dels espectacles que duen implícit un missatge per a la reflexió. Així ha succeït en les darreres edicions, quan diferents espectacles han requerit de la suma i l’adhesió de veïns i veïnes del poble per formar part de propostes que feien pensar sobre la igualtat, l’estalvi, el territori, les tradicions o l’especulació, entre d’altres.

El Festival també és projecció i, en aquest sentit, s’ha fet una presentació de la part d'arts visuals, feta ahir al Casal Balaguer de Palma, amb la participació dels artistes que hi prenen part. Es destacà la importància de tenir referents culturals locals i poder combinar-los amb altres referents en l'àmbit estatal i internacional. A l’acte-conversa hi assistiren el batle d'Artà, Manolo Galan; el regidor de Cultura, Toni Bonet; el director del Cool Days, Rafel Fiol; i la comissària d'arts visuals d'aquesta edició del Festival, Montse Torras. També hi varen ser presents Javier Bonet, regidor de Cultura de Palma, i Soledad Liaño, responsable d'exposicions temporals del Museo Nacional Reina Sofía. 

El festival comença avui horabaixa amb la performance ‘Segon Encontre’ de Teresa Matas, a les 17.30 h a l’Església de Sant Salvador. Trobareu el programa complet del festival a la seva pàgina web o en aquest enllaç.

Tornar a d'alt