Segueix-nos
28/11/2023
Artà aprova el pressupost municipal per a 2024
Serà de 15.081.729 euros, un 9,5% més respecte els 13.770.000 euros que es disposaren per a 2023; La sessió plenària començà amb un minut de silenci com a mostra de condemna per la mort d'Orlando Marcelo Suntasig, el passat 17 de novembre, i de condol cap a la seva família

L’Ajuntament d’Artà comptarà per a 2024 amb un pressupost de 15.081.729 euros, tal com s’aprovà en el transcurs del Ple municipal, celebrat ahir horabaixa a la sala d’actes de l’Ajuntament. La proposta de pressupost va ser aprovada per majoria, amb els vots a favor del PSIB-PSOE i El PI-Proposta Per les Illes,  els vots en contra d’Unió d’Independents d’Artà i l'abstenció del PP. Aquest pressupost serà un 9,5% més elevat que el del present exercici, que ha estat de 13.770.000 euros. La sessió plenària començà amb un minut de silenci de la corporació municipal al complet com a mostra de condemna per la mort violenta  del veí del poble Orlando Marcelo Suntasig, el passat 17 de novembre, i de condol cap a la seva família. 

Ingressos

Respecte al pressupost aprovat, cal destacar l’augment dels ingressos corresponents als capítols 4 i 7 de transferències corrents i de capital. Aquestes són les subvencions que rep l’Ajuntament d’altres administracions, tant per a despesa corrent (residència, centre de dia, participació en tributs de l'estat, etc.) com per realitzar inversions. Els ingressos d’imposts augmenten lleugerament atenint a les previsions tècnics sobre plusvàlues i ICOs, mentre que les taxes no sofreixen molta variació.

Despeses

Pel que fa a les despeses, cal destacar l’augment considerable dels contractes de residus i electricitat. Respecte a les inversions, els projectes més ambiciosos seran la segona fase de la remodelació del nucli antic d’Artà, amb un pressupost de 983.351,74 euros (subvencionat pel Consorci Bossa Allotjaments Turístics en 705.878,62 euros) i el projecte de la Deixalleria, amb un pressupost de 799.091,69 euros i subvencionat en 550.064,52 euros per la CAIB. També s’han previst despeses per al manteniment de les xarxes d’aigua, dels parcs infantils i per a l’adquisició de vehicles, entre d’altres.

Altres punts

En el Ple s’abordaren i aprovaren altres punts com la Declaració institucional amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones i Nines; l’informe d’estructura de costos del contracte de serveis de recollida i transport de residus i de neteja viària; la modificació de l’Ordenança municipal de prevenció de la contaminació acústica i per vibracions; la modificació de l’Ordenança municipal de circulació; i la modificació puntual 5 de les Normes Subsidiàries de planejament d’Artà: establiment de nous paràmetres edificatoris en equipaments comunitaris preexistents en zones d’edificació aïllada.  

Tornar a d'alt