Segueix-nos
25/11/2023
Artà alça la veu davant les violències masclistes
L'Ajuntament ha duit a terme un programa d'activitats per visibilitzar aquesta xacra, destacant la implicació dels centres educatius

Avui és 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones, una jornada marcada de color morat per alçar la veu contra aquesta xacra, tan arrelada encara dins la nostra societat. Des de l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Artà s'ha duit a terme un programa d'activitats per visibilitzar aquesta realitat i sensibilitzar la població del municipi sobre la necessitat de l’eliminació de les violències masclistes. El programa ha comptat amb la col·laboració dels centres educatius del municipi i d'altres entitats i associacions del poble.

Així, avui s'ha realitzat la performance 'El passeig del dol' pels carrers d'Artà, organitzada pel col·lectiu Bruixes Feministes, que ha acabat a la plaça del Conqueridor, i, posteriorment, el recital poètic i musical 'Alçades a la Lluna', a la Cafeteria del Teatre d'Artà.

Però durant tota la setmana s'han fet una serie d'activitats i s'ha penjat del balcó de l'Ajuntament la banderola del 25N per fer visible el símbol contra la violència masclista exercida sobre les dones pel sol fet de ser-ho.

Les activitats programades (vegeu el programa sencer aquí) han tengut molt bona acollida, començant, diumenge passat, amb una cursa solidària per a la conscienciació de la mort gestacional, perinatal i neonatal. També es va dur a terme un taller de teatre per a la igualtat al Centre Jove, dirigit a menors a partir de 14 anys, perquè és en aquestes edats que també s'ha d'incidir en el tema per poder iniciar unes relacions sanes. Així mateix, amb els nins i nines del poble, en els centres escolars, s'han duit a terme activitats diverses sobre el tema, i alguns dels resultats d'aquesta feina s'han exposat a l'exposició "Tracta'm bé" que hi ha hagut a les voltes de Na Batlessa. Han estat prop de mil les nines i nins que han assistit a l'exposició i que, a més, l'han anat completant amb les seves reflexions davant la pregunta que se'ls feia: què necessites per sentir-te una persona ben tractada?  El resultat d'aquesta participació no deixa indiferent i permet fer reflexionar a la gent adulta sobre el bon tracte.

Cal destacar també el taller 'Construïm relacions sanes' a l’Espai de Dones, on les assistents compartiren missatges que ens alerten de relacions tòxiques i d’altres que reforcen relacions saludables. Aquests missatges es pogueren llegir als voltants dels jardins de Na Batlessa. 

Des de l'Ajuntament aquest és un tema present en els seus programes municipals, però aquests dies propers al 25N es procura fer-lo més visible. Per això, també en el marc més institucional, la regidora de Serveis Socials, Maria Bel Llinàs Pastor, va assistir ahir a l'acte d'homenatge 'Memòria a totes les víctimes de violència masclista' que el Consell de Mallorca va celebrar als Jardins de Raixa. I és que ha de ser amb la implicació de tota la comunitat i totes les institucions que es treballi per fer desaparèixer aquest mal.

 

 

 

 

Tornar a d'alt