Segueix-nos
17/11/2020
17 de novembre: actualització de les dades del Centre de Salut d'Artà sobre la Covid-19
Els casos registrats al municipi pel Centre de Salut són 32, la majoria dels quals són asimptomàtics. La Residència d’Artà torna a la normalitat

Al municipi d’Artà hi ha, actualment, 32 casos actius per Covid-19, la majoria asimptomàtics, segons la informació facilitada pel Centre de Salut d’Artà ahir, 16 de novembre, a les 20 hores.

Aquesta xifra ha estat notificada després de la darrera fase de cribratges feta al Centre de Salut d’Artà durant els darrers dies, amb unes 150 proves PCR realitzades, fet que marca una evolució creixent de casos positius al municipi. Davant aquesta situació, l’Ajuntament demana a la ciutadania que extremi les precaucions i que adopti les mesures de protecció que marca la normativa vigent: mascareta, rentat de mans, distància social i grups de màxim sis persones. Així mateix, l’Equip de Govern està valorant la possibilitat de prendre mesures restrictives de competència municipal en cas que la tendència epidemiològica continuï a l’alça.   

Situació a la Residència

Per altra banda, ahir dilluns, 16 de novembre, la Residència tornà a la normalitat després que es donàs per resolt el brot d’octubre (han passat 20 dies des del darrer positiu, el 27 d’octubre). Així, la Direcció del centre ha reactivat aquesta setmana el règim de visites dels familiars, sempre de forma segura (en un espai específic, amb distància, ús de mascareta i supervisades en tot moment), i han reprès les activitats grupals (exercici físic, manualitats, memòria, tertúlia) en grups reduïts i sempre amb mascareta.

La setmana passada es desinfectaren la planta baixa i les zones comunes, i els residents pogueren baixar al menjador a fer les menjades. Els residents també pogueren sortir una horeta diària a passejar pel pati en petits grups, a més de seguir amb activitats de fisioteràpia i estimulació cognitiva de manera individual.

La Conselleria de Salut i Consum, en col·laboració amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), fa cribratges a tot el personal professional de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat cada quinze dies per detectar i evitar possibles contagis de Covid-19, que s’han de sumar als cribratges setmanals que es fan a les persones residents.

Informació

Des de l’Ajuntament es demana que us informeu sempre pels canals oficials municipals (web municipal, Facebook i Instagram) per evitar malentesos i confusions informatives en un tema tan sensible com aquest.

Gràcies per continuar actuant amb seny i responsabilitat en aquesta situació sanitària.

Tornar a d'alt