Segueix-nos
24/10/2020
Avui entren en vigor noves limitacions a causa de la Covid-19
Una nova resolució de Salut estableix mesures específiques per a Mallorca i Eivissa; entre elles, la reducció a sis persones màxim a les trobades socials i familiars o la prohibició de l’ús de les barres a establiments de restauració, entre d’altres

Avui ha estat publicada al BOIB (aquí) la darrera resolució de la Conselleria de Salut i Consum que, atesa l’evolució de les dades epidemiològiques, persegueix un triple objectiu: prorrogar les mesures que regeixen en general a les Illes Balears; establir limitacions específiques per a Mallorca i Eivissa, i flexibilitzar algunes mesures a Formentera. A Mallorca, l’evolució manifestament positiva fins al dia 9 d’octubre s’ha vist revertida en els darrers dies, durant els quals la incidència ha anat augmentant discretament de manera constant.

Limitacions per al conjunt de les Illes Balears

Amb caràcter general per al conjunt de les illes es prorroga la resolució de 9 d’octubre, si bé s’inclouen modificacions en la regulació de les visites als centres de serveis socials de tipus residencial o habitatge supervisat, per tal de permetre,independentment de la situació sanitària del centre i per raons humanitàries, l’acompanyament dels residents en situació de fragilitat especial.

Limitacions a Mallorca

Àmbit social i familiar

S’ha de reduir a 6 el màxim de persones en les trobades socials i familiars, llevat del cas de persones convivents, en què no s’aplica aquesta limitació.

L’aforament màxim per a celebracions nupcials i altres celebracions oficials similars (comunions, batejos, etc.) és de 25 persones a l’interior i 50 a l’exterior *.

L’aforament màxim dels llocs de culte és del 30 % i es recomana no cantar.

Així mateix, es recomana no fer celebracions socials en l’àmbit laboral, especialment si van acompanyades del consum d’aliments i/o begudes. En tot cas, si es fan, queden sotmeses al límit màxim de 6 persones.

Activitat de restauració i comercial

Queda prohibit l’ús de les barres en tots els establiments de restauració. El nombre màxim de persones per taula és de 6.

L’aforament dels espais comuns dels centres comercials es redueix al 50 % i en els establiments comercials es prohibeix la venda d’alcohol a partir de les 22.00 hores.

És obligatori que figuri l’aforament màxim del local en nombre de persones a l’entrada dels establiments comercials i de restauració.

Activitat esportiva

Es redueix al 30 % l’aforament màxim en les sales de musculació, les sales per a activitats dirigides de les instal·lacions esportives i dels vestidors de les instal·lacions esportives. Les activitats grupals dirigides en aquests espais tancats no poden superar les 15 persones. 

* Les limitacions dels aforaments per a celebracions nupcials i altres celebracions oficials, que produiran efectes a partir del dia 1 de novembre.

Documents relacionats
Tornar a d'alt