Segueix-nos
21/10/2024
El certificat d'empadronament per viatjar, a l'abast de la ciutadania a través de la seu electrònica de l'Ajuntament
Per realitzar aquest tràmit a distància és imprescindible tenir el certificat digital

Des d'aquest mes d'octubre, els veïns i les veïnes d'Artà majors d'edat poden obtenir gratuïtament el certificat d'empadronament per a viatges a través de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Artà (seu.arta.cat), sense necessitat de desplaçar-se fins a les oficines municipals. El tràmit és molt senzill, però és imprescindible disposar del certificat electrònic per realitzar-lo.

Una vegada dins la pàgina, s'ha d'entrar a l'apartat 'Carpeta del contribuent', on es pot seleccionar el mètode d'identificació ('Certificat digital'). Després s'ha d'entrar a 'Padrón' i, finalment a 'Certificado de viaje'. Aquelles persones que no comptin amb el certificat digital poden obtenir el certificat d'empadronament per viatjar presentant-se a l'OAC de Can Solivelles, de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h.

Certificat per a menor d'edat 

  • Presencialment a les oficines de l'OAC de l'Ajuntament, acompanyades per una persona adulta. 
  • A distància, mitjançant una instància genèrica presentada pel tutor legal a través de la seu electrònica. La persona adulta i la menor han de conviure en el mateix domicili. Aquest tràmit no serà immediat. 

Fins aquest mes d'octubre, aquest tràmit es podia realitzar mitjançant una plataforma del Consell de Mallorca introduint usuari i contrasenya, però el servei ha estat inhabilitat.

Certificat digital, des de 2022

Us recordam que qualsevol persona major d'edat pot obtenir el certificat electrònic des de l'any 2022 a l'Ajuntament seguint aquestes senzilles passes.

El certificat digital serveix per fer molts de tràmits a través de l’ordinador, tant municipals com d’altres administracions, com són la presentació i liquidació d'impostos, la presentació de recursos i reclamacions, la consulta i inscripció al padró municipal, la consulta de multes de circulació i la consulta i tràmits per a sol·licitud de subvencions, entre d'altres.

Tornar a d'alt