Segueix-nos
11/07/2024
Instal·lada una nova reductora de pressió a la Colònia de Sant Pere
La vàlvula permetrà regular la pressió de l’aigua a la xarxa, el que contribuirà a evitar rompudes i altres problemes derivats dels canvis de pressió

Avui dematí ha estat instal·lada a la Colònia de Sant Pere una nova vàlvula reductora de pressió que ha de contribuir a millorar el subministrament de l’aigua al nucli de la Colònia de Sant Pere, Montferrutx i s’Estanyol. Aquesta instal·lació reduirà la pressió de l’aigua a la xarxa i, el que és més important, en millorarà la gestió, mantenint estable i regular el nivell, cosa que evitarà rompudes i altres problemes derivats dels canvis bruscos de pressió. Això també provocarà que es pugui donar descans a les bombes d’extracció d’aigua i, per tant, als pous i a l’aqüífer. Les feines han provocat que s’hagi hagut d’interrompre el subministrament d’aigua durant el dematí.

D’altra banda, continuen endavant les feines de perforació del pou Ametlerar 4, que començaren el 24 de juny i segueixen el seu ritme. Aquest serà el quart pou que beu de l’aqüífer Ametlerar i, per tant, una nova font de subministrament, però no suposarà un major aprovisionament d'aigua per a la xarxa municipal.

A destacar, també, que al llarg de les darreres setmanes s’ha constatat el descens de consum d’aigua a la Colònia, que actualment s’ha estabilitzat. La Brigada Municipal ha reparat un total de 23 fuites i la gent, majoritàriament, ha millorat la gestió del recurs, fruit d’una major conscienciació general. Per contra, s’han obert 12 expedients sancionadors per mal ús de l’aigua. La Policia Local d’Artà ha intensificat la vigilància a la zona arran de la publicació, el passat 5 de juny, d’un Decret de Batlia en el que l’Ajuntament presentava una sèrie de mesures a dur a terme per garantir el subministrament i no agreujar la situació existent. Entre aquestes mesures destacaven la prohibició de l’ús d’aigua potable per al reg de jardins, per omplir piscines, neteja de terrasses o cotxes, així com qualsevol altra activitat que suposàs un consum abusiu (més de 117 l/habitant/dia) d’aigua.

Finalment, el 17 de juny l’Ajuntament aprovà, en una sessió extraordinària i urgent del Ple municipal, la suspensió de l’atorgament de tota classe d’autoritzacions i llicències urbanístiques per construir, ampliar i reformar piscines, instal·lacions o qualsevol dipòsit d’aigua amb finalitats recreatives o decoratives a tot el municipi. 

Tornar a d'alt