Segueix-nos
17/06/2024
El Ple municipal d’Artà acorda la suspensió d’autoritzacions i llicències per a la construcció de piscines, instal·lacions o dipòsits d’aigua amb finalitats recreatives per un màxim d’un any
Aquest acord és una mesura més de les previstes per l’Ajuntament per a l’estalvi d’aigua al municipi. Amb aquesta acció es donarà un marge de temps per poder estudiar, consensuar i formular la proposta de modificació número 6 de les Normes subsidiàries per adaptar-les a la disponibilitat real d’aquest recurs

L’Ajuntament ha aprovat avui, en una sessió extraordinària i urgent del Ple municipal, la suspensió de l’atorgament de tota classe d’autoritzacions i llicències urbanístiques per construir, ampliar i reformar piscines, instal·lacions o qualsevol dipòsit d’aigua amb finalitats recreatives o decoratives a tot el municipi. Ho ha fet motivat per la delicada situació d’aquest recurs amb l’objecte de poder estudiar i formular la presentació de noves mesures d’estalvi d’aigua a través de la modificació puntual 6 de les Normes subsidiàries (NS). S’ha aprovat la durada d’aquesta suspensió pel termini màxim d’un any o fins a l’aprovació inicial de les NS. Aquestes propostes han obtingut els vots a favor dels regidors i regidores del PSIB-PSOE, El PI-Proposta per les Illes i els Independents d’Artà. El Partit Popular s’ha abstingut.

El Pla de gestió sostenible de l’aigua d’Artà (2022-2027), aprovat fa 9 mesos, posa en evidència la necessitat de dur a terme actuacions per millorar la distribució i el consum d’aigua i gestionar la demanda d’una forma més eficient. En aquest marc, s’han pres mesures per intentar reconduir aquesta situació a curt termini, sobretot a la Colònia de Sant Pere, on la necessitat ha esdevingut urgent. Així, l’Ajuntament s’ha reunit amb la ciutadania, ha dictat un decret de Batlia amb mesures per la situació de sequera i s’han enviat cartes als grans consumidors i als habitatges d’estades turístiques vacacionals per alertar d’aquesta situació. Per altra banda, la Brigada Municipal treballa des de fa unes setmanes, de manera més intensa, en la detecció i reparació de fuites a la xarxa.

Finalment, aquesta setmana començaran les feines de perforació del nou pou Ametlerar 4, que ha estat autoritzat per la Direcció General de Recursos Hídrics i que permetrà comptar amb un subministrament extra d’aquest recurs.

 

Si voleu veure i escoltar el Ple, clicau aquest enllaç

Tornar a d'alt