Segueix-nos
12/03/2024
Les obres de reforma de l'Avinguda de Costa i Llobera començaran el mes de maig
El Consell ha presentat també el projecte de la ronda Nord, que està previst que s'iniciï dins els primers mesos de 2025

Les obres de reforma de l'avinguda de Costa i Llobera d'Artà seran adjudicades aquestes pròximes setmanes i es preveu que comencin el mes de maig. Així ho ha confirmat avui dematí el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, de visita a Artà juntament amb els responsables de Territori, Mobilitat i Infraestructures del departament insular, que també han presentat el projecte de la ronda Nord.

L'actuació a l'Avinguda de Costa i Llobera, amb un pressupost de 745.314 euros, contempla la reforma del ferm, la retirada de més de 70 rabasses de pins talats, la sembra de plantes arbustives  i el canvi d’arbrat.

 Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat d'una via per la que diàriament circulen 15.000 vehicles i suposarà una reducció significativa de les molèsties del trànsit per als veïns de la zona, segons els responsables de l'actuació. El batle d'Artà, Manolo Galán, present a l'acte juntament amb altres membres del Consistori (les regidores Maria Antònia Sureda, Maria Bel Llinàs i el regidor Juan Lliteras), ha demanat al Consell poder dividir les feines en dues fases: una, de substitució del paviment i les voravies i d'implantació del sistema de reg nou, ara abans de l'estiu; una segona, de plantació dels arbres i la vegetació, més endavant, quan l’època de l’any sigui més favorable.

Variant Nord

A l'acte també s'ha presentat el projecte de la variant nord d’Artà, que demà dimecres acaba el seu període d’exposició pública. Amb un pressupost de 5,6 milions, s’espera que la construcció pugui començar a executar-se d’aquí uns onze mesos, una vegada acabada la tramitació i l’adjudicació d’obres. Amb aquesta obra es descongestionarà el trànsit de l’interior del casc urbà d’Artà. La ronda nord, desenvolupada en el nou projecte de construcció, comença a la carretera d’Artà-Capdepera i acaba en la intersecció de l’ermita de Betlem. La longitud aproximada d’actuació és de 800 metres, amb dos carrils de 3,50 metres, vorals reduïts d'1 metre i bermes de 75 centímetres. Es crea un eix cívic entre el camí de sa Síquia i l’aparcament de sa Clota (cap a l’ermita de Betlem), que facilitarà l’accés per als vianants des del centre del poble cap a l’ermita de Betlem, i donarà continuïtat cap al camp de futbol, el Punt Verd i el Parc de Bombers. 

Al marge de la presentació dels dos projectes de Carreteres, els representants del Consell de Mallorca s'han reunit a l'Ajuntament amb els membres de la corporació municipal per tractar diferents assumptes locals de competència de la institució insular.

Tornar a d'alt