Segueix-nos
12/01/2024
Sant Antoni 2024. Informació i recomanacions
L’Ajuntament, com cada any, demana respecte i col·laboració perquè la festa transcorri sense incidències

Per celebrar la festa més sentida del municipi, l’Ajuntament, en contacte permanent amb l’Obreria, fa feina per organitzar la infraestructura necessària perquè tot estigui a punt.

Enguany s’espera que hi torni haver molta gent que participi a la festa i, perquè tothom la pugui disfrutar i per mantenir-la tal com la coneixem, es demana la col·laboració de la gent i que es tenguin presents les recomanacions següents:

  • Consultau els mapes informatius que ha elaborat l’Ajuntament per conèixer informació diversa relacionada amb la festa: itinerari de l’acapte, acompanyada de les completes, itinerari de la cavalcada, aparcaments, banys públics i foguerons. 
    1. Clicau aquí per consultar l'itinerari de l'acapte (dia 16 de gener matí)
    2. Clicau aquí per consultar l'acompanyada de completes i foguerons (dia 16 de gener horabaixa)
    3. Clicau aquí per consultar la informació de la calvalcada (dia 17 de gener matí)
    4. Clicau aquí per consultar en línia en un sol mapa tota la informació
  • Dia 16 de gener l'avinguda de Costa i Llobera estarà tancada al trànsit de 11 h a 15 h. Tot i això, la Policia Local habilitarà rutes alternatives (tant per la part alta com per la part baixa del poble), les quals estaran senyalitzades. Així mateix, s'aniran fent talls i obrint carrers a mesura que l'acapte avanci.
  • La parada de bus de l'avinguda de Costa i Llobera estarà fora de servei entre les 7.30 h i les 16.30 h de dia 16 de gener. S'habilitarà una parada provisional a la carretera de Canyamel (entrada del Polígon) per a la línia de bus 411. Per a la línia de la Colònia i la parada de taxis, el punt serà al carrer de l'Argentina.
  • Dia 16 de gener no hi haurà mercat.
  • L’horari del Parc Verd d'Artà serà el següent: dia 16 estarà obert de 8 h a 13 h i dia 17 estarà tancat.
  • L’horari de l'Àrea d'Apotació de la Colònia de Sant Pere serà el següent: dia 16 estarà tancada i dia 17 estarà oberta de 9 h a 14 h.
  • Es recomana que dimarts 16, a Artà, no es treguin el envasos lleugers del porta a porta ateses les dificultats de circulació dels camions de recollida durant aquest vespre. Per altra part, la recollida del vidre a Artà que es fa dimecres dematí es farà dijous dematí.
  • Dia 16 hi haurà una brigada de neteja que anirà darrere la comitiva de l'acapte. Demanam col·laboració a la gent perquè no s'embruti, sobretot per allà on ja hagi passat la brigada.
  • Està prohibit tirar bombetes i coets (vegeu l'Ordenança municipal clicant aquí).
  • Artà està adherit a la Xarxa de Pobles Lliures d'Agressions Sexistes i, per això, us demanam que, davant qualsevol agressió, reaccioneu i telefoneu a l'112.
  • És important fer un bon rotlo per al ball. Els dimonis necessiten espai per poder fer bé el seu ball i escoltar la música de la Banda. Per això, es demana la col·laboració de tothom per ajudar l'Obreria a cedir espai als dimonis i als músics.
  • Les persones menors de 16 anys, si participen a la cavalcada damunt cavalls, ponis i altres equins, han de dur signada una autorització específica que es pot trobar a l’OAC de l’Ajuntament o a la Cooperativa en el seu horari habitual d’obertura (també la podeu descarregar clicant aquí).

  • Per motius de seguretat, damunt els tractors només hi pot anar el tractorer. Durant el recorregut no es poden fer aturades que impedeixin la circulació fluïda de la resta de la cavalcada.
  • Durant l'arreplegada al Coll de n'Abrines, demanam col·laboració a la gent perquè no embruti i els residus que es generines dipositin als contenidors corresponents que s'habilitaran a la zona.
  • Les beneïdes, com l'any passat, es faran a la part de darrere de l'Ajuntament, ja que s'ha hagut de modificar el recorregut tradicional per qüestions tècniques i de manteniment.
  • Des de l'Ajuntament es demana respecte envers els altres i calma davant les provocacions que se solen fer en aquestes dates. Cada poble sent la seva festa com la millor i això és molt respectable.

Sant Antoni és tradició; és cultura; és sentiment i és festa. Pren-te-la amb responsabilitat.

Molts d'anys i visca Sant Antoni!

Tornar a d'alt