Segueix-nos
25/07/2023
Reunió informativa sobre el canvi de circulació del nucli antic

El batle, Manolo Galán, va presentar ahir horabaixa la proposta que permetrà tenir un nucli antic amb menys cotxes i més espais per a les persones que van a peu. Una proposta que aposta per seguir contribuint a la mobilitat sostenible però que té uns efectes sobre la ciutadania, sobretot uns canvis d’hàbits en la vida quotidiana de les persones que viuen a la zona.

Abans de presentar la proposta es varen exposar alguns dels motius del retard d’acabament d’aquestes obres, que havien d’estar enllestides fa un parell mesos, i es va fer referència a la magnitud de la intervenció i del gran nombre de serveis que s’han hagut de passar (i que no es tenien referenciats ni se’n sabia de la seva existència fins que es varen obrir els carrers, sobretot la troballa de l’aljub). Tot això, juntament amb la tardança del subministrament d’alguns materials i la manca de resposta i forma de la companyia telefònica i elèctrica, ha fet que la intervenció s’allargués més de l’esperat i el desitjat.

Es va explicar també que, per poder realitzar les obres i permetre el pas a vehicles pesats, s'eliminaren aparcaments d’alguns carrers, i que ara només es restabliran els dels carrers de La Puresa i els del Pou Nou (aquest darrer en horari nocturn). Els aparcaments del carrer de la Teulera s’està estudiant. Així, aproximadament es reduiran 15 de les places d’aparcament que hi havia abans.

Però la part que afecta més a la ciutadania i que provocarà un canvi d’ús en la circulació és la reorganització del trànsit rodat en aquesta zona, ja que es crearan dues noves zones d’Acire (on només hi podran circular els vehicles autoritzats). Així, un tram del carrer de Rafel Blanes quedarà restringit al trànsit amb les conseqüències que comportarà aquest fet (vegeu el mapa).

Cal afegir que aquesta remodelació ja té en compte els dos escenaris futurs que es preveuen (el trasllat al nou Centre de Salut i la implantació de la Ronda Nord) i que quan siguin una realitat la circulació dels vehicles rodats serà més fluïda.

Així mateix, es va anunciar que està previst que a finals d’aquesta setmana es pugui començar a posar la senyalització vertical i horitzontal, posar les persianes dels armaris d’electricitat i acabar de tenir llesta la il·luminació pública. Per tant, tan aviat com totes les tasques estiguin enllestides s’informarà a través dels canals habituals de l’Ajuntament i es donarà pas a la nova circulació del trànsit rodat.

Targetes Acire. Qui les pot demanar? A partir de quan i quina documentació s’ha d’aportar?

A la reunió es va informar també que per poder circular per les zones Acire s’han de tenir unes targetes que s’expedeixen a les oficines de la Policia Local. Aquestes targetes ja les poden obtenir les persones que tenguin el cotxe domiciliat a l’àmbit dels Acire 1 i 2 del mapa que adjuntam, aportant la documentació del vehicle en qüestió i el darrer rebut de l'IBI.

L’Ajuntament és conscient que existeixen situacions concretes i diferents en molts de casos, i per això caldrà fer una petició formal exposant el cas i la necessitat específica. Per això, aquestes peticions es poden fer a través de la Seu electrònica (sol·licitud genèrica) o bé acudint a l’OAC de l’Ajuntament a través d’una instància.

Elevada afluència de gent a la reunió

La convocatòria aixecà una gran expectació i les 200 pesones que hi assistiren desbordaren tota la previsió de l’Ajuntament. La sala de les voltes de Na Batlessa va quedar molt petita per a la gran quantitat de gent que hi va acudir, i això dificultà donar la informació de la millor manera. Per tant, perquè la ciutadania pugui fer arribar les seves propostes i/o reflexions, s’ha habilitat un correu electrònic (proposa@arta.cat) que serà consultat pel personal tècnic i polític.

A més, l’equip de govern es reunirà per fer la valoració de la reunió d’ahir i les aportacions que puguin arribar aquests dies, i n'informarà al respecte.

Per a qualsevol dubte, la ciutadania pot acudir a les oficines de la Policia Local, on també els podran facilitar en paper el plànol que adjuntam.

 

Enllaç al mapa

Tornar a d'alt