Segueix-nos
21/07/2023
Sant Salvador 2023. Paraules de festa
Les paraules i la identitat comunitària, fils conductors de les festes de Sant Salvador 2023

Si l’any passat varen ser les dites populars, les que varen donar color a les festes patronals de Sant Salvador, enguany les protagonistes seran les paraules, aquestes petites joies que conformen el tresor de la nostra llengua i que ens identifiquen com a poble. Així, l’Ajuntament ha volgut posar èmfasi en algunes de les paraules que, any rere any, apareixen en el programa d’actes. La iniciativa, impulsada pel Servei d’Assessorament Lingüístic i pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Artà, està subvencionada per la DG de Política Lingüística del GOIB i suposa donar continuïtat a la campanya de sensibilització “La meva llengua, el meu tresor” que es va iniciar ja fa uns anys amb els centres escolars del municipi per posar en valor la diversitat lingüística i preservar les llengües com a element patrimonial i cultural que s’ha de respectar.

Per a enguany s’han elaborat diversos cartells amb diferents paraules característiques de les festes de Sant Salvador (“capgrossos”, “cucanyes”, “ball de bot”, “correfocs”, etc.) i el programa de festes s’ha dissenyat, gràficament, en funció d’aquestes paraules. Els cartells seran repartits entre els negocis del poble, perquè els mostrin en els seus aparadors i siguin visibles per a la gent del municipi i, també, per a les persones d’altres indrets que venen a gaudir de les festes. També, i a proposta de l’Àrea de Benestar, s’ha volgut donar visibilitat a paraules tan importants com “respecte” i “seny”, les quals haurien de ser protagonistes les 24 hores dels 365 dies de l’any. A més, la gent podrà participar directament en la campanya fent-se fotografies amb les paraules de festa que seran protagonistes durant aquests dies i que, com a elements de photocall, hi haurà en alguns dels actes programats.

Avui divendres s’ha publicat a la web municipal el programa oficial de les festes (vegeu-lo aquí), i també es repartirà casa per casa i es difondrà pels canals de comunicació habituals.

Documents relacionats
Tornar a d'alt