Segueix-nos
05/06/2023
Els nins i i nines d'Artà mostren allò que han treballat a l'aula a la Fira Escolar del Medi Ambient
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 han estat l'eix vertebrador de la Fira

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient i per celebrar-ho l'Ajuntament ha organitzat una fira escolar en què hi ha participat l'alumnat d'Educació Primària del poble. Mostrar els resultats de treballar alguns dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a les aules era la finalitat de la diada, i per això han estat els mateixos nins i nines que han exposat i explicat la feina feta durant el curs escolar.  Així, totes les persones que hi han assistit ho han pogut conèixer de primera mà, perquè han estat els mateixos participants que han intercanviat informacions. El Batle en funcions, Manolo Galán, i la regidora de Medi Ambient en funcions, Aina M. Comas, han volgut assistir a la diada i han pogut conèixer, escoltar i intercanviar parers amb els seus protagonistes.

A la Fira també hi ha pres part la Conselleria de Medi Ambient, que ha muntat un Punt d'Informació Ambiental (PIA), una paradeta informativa del Parc Natural de la Península de Llevant sobre les activitats que s'hi fan i una mostra d'allò que s'hi pot conèixer. Així mateix, també hi ha hagut un espai per a Xarxa Forestal, que ha mostrat la seva tasca i s'ha aprofitat l'avinentesa per fer entrega dels premis als finalistes del municipi del concurs comarcal "Ni un foc al bosc".

Altres entitats relacionades amb el Medi Ambient han volgut ser-hi presents, com són les de Plastic Hero, Ensenyants solidaris, Arrels Marines i Per una Colònia neta, on cadascuna ha tengut una paradeta muntada i presentat la feina que fan a totes les persones que s'hi han apropat.

Ha estat una fira molt diversa, amb molt de contingut per aprendre i, sobretot, una fira que reuneix els nins i nines del poble per fer un intercanvi de coneixements molt enriquidor. Temes com l'aigua, els residus i l'energia (tots ells emmarcats dins els ODS) han estat els més destacats, però es pot afirmar que un altra objectiu que avui s'ha treballat conjuntament entre totes les persones que hi han participat ha estat el darrer de la llista dels ODS: Aliances per assolir els objectius sostenibles.

L'Ajuntament agraeix la gran feina que fan els centres educatius envers els temes que afecten a tota la ciutadania així com la seva implicació en aquest tipus d'activitats municipals, i també a les entitats que han fet possible aquesta diada.

 

Tornar a d'alt