Segueix-nos
04/05/2023
El Cool Days Festival arriba a la majoria d’edat
El Festival se celebra enguany entre el 11 i el 14 de maig amb una vintena de propostes artístiques i donant entrada per primera vegada en el programa a joves creadors

Avui ha estat presentada la 18ª edició del Cool Days Festival, que tendrà lloc la setmana que ve, entre els dies 11 i 14 de maig, carregat de propostes per a tots els públics. El Festival, celebrat per primera vegada l’any 2005 i que no es dugué a terme el 2020 per la pandèmia, compleix enguany la seva majoria d’edat “plenament consolidat i amb ganes de continuar expandint-se i explorant nous camps artístics”, ha referit el seu director, Joan Matamales. A la presentació també hi ha assistit Fernando Gómez de la Cuesta, comissari dels espectacles d’art visual del Festival. 

“Ens aventuram amb una proposta eclèctica pensada per a tots els públics amb ganes d’experimentar noves sensacions on, una altra vegada, la música, el teatre, les arts visuals i la dansa trobaran el seu espai”, ha dit Matamales. “Hi ha espectacles creats especialment per a l’ocasió, com la peça de Pilar Albarracín o la d’Avelino Sala amb la participació de glosadores i glosadors d’Artà, i d’altres que només es veuran al nostre festival, com és el cas de Hoy puede ser mi gran noche o Rojos, de la companyia de dansa Miquel Barcelona”, ha afegit.

Gómez de la Cuesta, per la seva banda, ha detallat l’oferta d’arts visuals d’aquesta edició. “Les noves tendències s’han convertit en una de les senyes d’identitat del Festival i han agafat un pes específic en el programa. Enguany les accions performatives correran a càrrec de Pilar Albarracín (‘Endimoniades’), Isidoro Valcárcel (‘Reunió d’artistes’), Avelino Sala (`Paraula de poble’) i Agustí Torres (‘Salvem Cala Edèn’)”, ha dit.

Programa variat

En total seran vint espectacles representats a diferents espais del municipi com la Plaça del Conqueridor, l’Amfiteatre de Na Batlessa, la cafeteria del Teatre d’Artà, el mercat municipal d’Artà, el Campament dels Presos o l’estació del tren, entre d’altres.

La música també tendrà el seu espai, amb actuacions de la banda Suasi, els músics Xisk, Plan-ET i la formació Montenegro, que reviurà la mítica actuació que oferí a Artà fa 32 anys.

Per altra banda, com ja es va fer l’any passat, s’oferiran alguns dels espectacles en exclusiva en sessió matinal perquè l’alumnat dels centres educatius puguin participar també del festival i s’impregnin del seu esperit.

Joves creadors

Una de les principals novetats d’enguany és la incorporació al programa d’una convocatòria de joves creadors per la que s’han seleccionat dos espectacles, un de Posidònia Teatre (‘Noscomi, la ciutat de les rates’) i un altre de la Companyia Emprunats (‘Res, no res, menys que res’).

El Cool Days Festival 2023 posarà punt i final diumenge a les 20.30 h amb la xaranga ‘Els Esparalls’.

El comerç també es Cool

Per altra banda, destacar que gairebé una trentena d’establiments del poble s’han adherit enguany a ‘El comerç també és Cool’, la iniciativa de dinamització empresarial engegada l’any passat per afavorir l’activitat econòmica del poble els dies previs a la celebració del festival a canvi del sorteig de premis entre la clientela d’aquests negocis.

 

Al web oficial, www.cooldaysfestival.com, es pot consultar tota la informació actualitzada.

Tornar a d'alt