Segueix-nos
17/03/2023
Instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum compartit a Artà
Els veïns i empreses que s'hi acullin tendran llum verda, barata i local a preu de cost, sense haver de fer obres, ni inversió inicial ni pagar manteniment

El municipi d'Artà comptarà amb una instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum compartit que es muntarà en els terrats de l'escoleta municipal Pou de sa Lluna i el CEIP Na Caragol. Impulsat per l'Institut Balear de l'Energia (IBE), l'autoconsum compartit subministra llum verda, barata i local a preu de cost a veïnats i empreses de l'entorn de la instal·lació (fins a 2 quilòmetres a la rodona) que s'hi hagin inscrit. Aquests no han de fer obres ni canviar de comercialitzadora. No cal tampoc ni inversió inicial ni es paga manteniment. Els particulars i empreses inscrits podran consumir energia directament de la instal·lació pagant una quota anual segons la potència que es sol·liciti a raó de 100 € per cada kW, cosa que implica un estalvi anual de 375€ per cada 100€ de quota.

Avui s'ha habilitat a l'OAC d'Artà un punt d'atenció personalitzada per poder tramitar les sol·licituds d'inscripció. Fins el moment hi ha unes 20 sol·licituds fetes en línia i unes 30 que s'han gestionat directament al punt que s'ha col·locat avui a la sala. Així mateix, la inscripció encara pot fer-se fins el 31 de març a les 23.59 h aportant tota la documentació a través del correu electrònic autoconsumcompartit@ibenergia.caib.es, indicant a l’assumpte 'Inscripció Autoconsum Artà'. Trobareu la documentació que s'ha d'aportar al web de l'IBE.

La convocatòria és oberta, per un any i prorrogable fins als quatre. A partir de llavors, s’obrirà una nova convocatòria. L’assignació es farà per ordre d’entrada amb prioritat per les llars vulnerables.

 

Tornar a d'alt