Segueix-nos
07/03/2023
Destapat l’antic aljub de la plaça de l’Aigua d’Artà
Es tracta d’una estància de planta quadrada i 9,20 metres d’altura, que consta de dues sales i està coronada per la volta d’aljub. L’Ajuntament d’Artà descarta per ara fer-hi res

L’Ajuntament d’Artà ha realitzat les consultes tècniques per poder referenciar l’aljub que es destapà ahir dilluns davall la plaça de l’Aigua per les feines que s’hi duen a terme als voltants i, més endavant, definir que se’n farà. De moment, aquest element serà tapat novament després de que els arqueòlegs realitzin els mesuraments i les valoracions pertinents i, així, les obres de remodelació i rehabilitació del nucli antic puguin continuar el seu curs.

L'aljub, d'uns 100 m2, és de planta quadrada, consta de dues sales, té 9,20 metres d'altura, 976 m3 de capacitat i té coberta de volta. 

Segons l'article que va publicar A. Gili a la revista "Bellpuig", al número 42 de 1982, al 1835 es va iniciar la construcció d'un gran aljub a la plaça de l'Aigua i no va ser fins al 1850 que es va donar per acabat del tot. Així ho posava la placa que hi havia col·locada a la mateixa plaça i que ara es guarda al Museu Regional d'Artà. Si voleu veure l'article complet, consultau-lo en aquest enllaç.

Tornar a d'alt