Segueix-nos
23/02/2023
Sus a les obres de construcció del nou Centre de Salut d'Artà
Les obres s’han adjudicat per 4 milions d'euros i un termini màxim d’execució de catorze mesos

Avui s'ha donat una passa més en la construcció del nou PAC (punt d’atenció continuada) Nuredduna d'Artà, amb l'acte de col·locació de la pimera pedra que simbolitza el començament de les obres. La nova edificació, ubicada al costat de l'aparcament de Na Pati, serà d'una planta, triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat. El nou equipament sanitari tindrà 2.024 m2 (l’actual té aproximadament 600 m2) i passarà de 10 consultes a tenir-ne 15. Hi haurà 5 consultes de medicina de família, 5 d’infermeria, 2 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica i 2 sales polivalents. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Construcciones Alea, SL, per 4 milions d'€ i un termini màxim d’execució de catorze mesos.

A l'acte hi han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el batle d’Artà, Manolo Galán, que ha estat acompanyat per representants de la resta de formacions polítiques municipals (Maria Antònia Sureda, Manuel Rocha, Aina Comas, Maria Pastor i Joan Lliteras); l'arquitecte del projecte, Jaume Mayol; el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i la directora de Gestió i Pressuposts, Mar Rosselló. També hi han estat presents treballadors i treballadores del Centre de Salut i gent del poble que s'hi ha acostat per interessar-se pel projecte.

El batle d'Artà ha destacat la importància d'aquest dia pel que significa i perquè suposa el sus a la construcció d'una infraestructura necessària i àmpliament demandada per la ciutadania. Manolo Galán ha tingut paraules de record per Miquel Mestre i Àngel Morado, anteriors coordinadors del Centre de Salut Nuredduna, que avui no hi han pogut ser presents, i de reconeixement i agraïment per a l'actual plantilla. La presidenta del Govern, per la seva banda, ha agraït a l’Ajuntament d’Artà la insistència per aconseguir posar en marxa la infraestructura, "que estarà ben aviat al servei dels artanencs i artanenques", ha dit. 

Jaume Mayol, arquitecte del projecte guanyador, ha destacat els principals trets d'una edificació que serà respectuosa amb l'entorn, que s'integrarà dins el paisatge urbà d'Artà i que es farà amb materials de quilòmetre zero. També ha agraït el Govern que doni possibilitat a arquitectes de presentar-se a concursos per a aquest tipus d'infraestructures.  

El PAC Nuredduna pertany a la Zona Bàsica de Salut (ZBS) Artà, que està formada pel PAC Nuredduna i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Colònia de Sant Pere. Atén una població de 7.788 targetes sanitàries, amb una plantilla de 4 metges de família, 1 metge d’urgències, 1 pediatre, 4 infermers, 1 tècnic en cures auxiliars d’infermeria, 1 fisioterapeuta, 1 comare i 4 administratius. Al llarg de 2022, aquests professionals varen atendre 35.179 consultes de medicina de família, 28.071 d’infermeria i 6.234 de pediatria. D’aquest total de 69.484 consultes, 1.554 varen ser visites domiciliàries.  

Tornar a d'alt