Segueix-nos
18/11/2022
El Corredor verd a Montferrutx, un projecte adaptat als nous temps
Dia 26 de novembre es farà la presentació d'aquest projecte com a acció d'adaptació al canvi climàtic

La zona de Montferrutx serà objecte de l'aplicació d'un projecte que dóna solucions basades en la naturalesa i que forma part d'una acció d'adaptació al canvi climàtic. Aquest projecte, anomenat 'Corredor Verd', està subvencionat un 90% del seu cost per la DG d'Energia i canvi climàtic, de la Conselleria de Transició energètica, sectors productius i memòria democràtica, i està enmarcat, entre altres, en l'aprofitament de les aigües pluvials i en la creació de zones d'ombra. A final d'aquest any sortirà la licitació per a les obres, que han d'estar finalitzades en el mes de maig, però abans es vol fer la presentació a la ciutadania perquè en conegui el contingut i el sentit d'aquesta actuació. Així, el proper dia 26 de novembre, a les 11 h, al camí de s'Estanyol on s'hi ubicarà el corredor, es farà la presentació del projecte, que anirà a càrrec del Batle, la regidora de Medi Ambient, el tècnic municipal de Medi Ambient i el paisatgista que ha dissenyat el recorregut.

 

Un Corredor verd per donar resposta als reptes i metes en renaturalització d'espais i gestió integral de l'aigua.

Existeix un conscens mundial cada vegada més ampli sobre la importància de l'adaptació al canvi climàtic, però múltiples informes destaquen la manca de preparació i planificació d'accions que aborden aquesta qüestió. És conegut també que alguns impactes climàtics s'accentuen en àrees construides on, a la vegada, concentren població, infraestructures i activitats socioeconòmiques sensibles als riscs climàtics.

Històricament, els espais de naturalesa urbana s'han concebut i planificat amb grans superfícies impermeables que impedeixen la infiltració i afavoreixen l'escorrentia superficial de les aigües pluvials. I en aquest sentit, la presència d'espais verds, la creació de zones innundables, els paviments permeables i sistemes de drenatge urbà sostenible, són algunes actuacions que augmenten la capacitat de drenatge natural i redueixen el risc d'innundacions severes.  El projecte del corredor verd en els espais lliures públics de l'urbanització de Montferrutx pretén donar resposta a aquestes qüestions i alhora contempla la creació d'espais d'ombres naturals que atenuin les temperatures durant els mesos de més calor conformant espais de convivència i relació social.

 

Per a tenir més informació, consultau aquí la memòria de la subvenció i el projecte previst i el pressupost del projecte.

Consultau aquí el cartell de la presentació

Tornar a d'alt