Segueix-nos
13/08/2022
Avís important: l’Ajuntament treu un ban urgent amb mesures contundents en relació a la sequera que pateix la Colònia de Sant Pere

Avui matí l'Ajuntament ha tret un ban urgent (consultau-lo aquí) perquè els pous que subministren aigua potable als nuclis de població de s'Estanyol, Montferrutx i Colònia de Sant Pere estan en uns nivells molt crítics i preocupants. Ja fa unes setmanes que l'Ajuntament està aplicant accions per minimitzar els efectes de la sequera que patim aquests temps, però a la reunió d'avui mantinguda entre els polítics i tècnics municipals s'han hagut de prendre decisions difícils per evitar mals majors a la Colònia.

Així, valorades les diverses opcions i seguint la normativa que regeix el Pla Especial de Sequera de les Illes Balears, s'ha decidit:

- Reduir el cabal d'aigua a tota la Colònia.

- Tancar els comptadors que abasteixen jardins i piscines dels grans consumidors d'aigua.

- Tancar els comptadors d'una zona de sòl rústic de la Colònia en què l'Ajuntament no està obligat al seu abastiment.

- Tancar els comptadors municipals que abasteixen serveis de jardineria, horts i neteja dels espais públics.

- Prohibir l'ús de l'aigua potable per al reg de jardins, per omplir piscines, dutxes de les platges, neteja de terrasses o cotxes, així com qualsevol altra activitat que suposi un consum abusiu d'aigua.

Ahir ja s'avisaren telefònicament als grans consumidors de la zona de la Colònia per informar de la situació, i avui s'ha tornat a analitzar l'estat dels pous que abasteixen la zona i es considera que cal actuar de manera contundent.

Per això, aquests propers dies, tant el personal municipal del servei d'aigua com la policia local, vetllaran perquè es mantingui la reducció del consum i es compleixin les mesures que es detallen al Ban publicat avui.

En aquests moments l'estalvi d’aigua es presenta com una necessitat primordial, i l'Ajuntament demana a la ciutadania en general, tant d'Artà com de la Colònia, que actuin en conseqüència i evitin regar els jardins, netejar terrasses o vehicles, no buidar l'aigua de la piscina ni afegir-n'hi i revisar si tenen fuites.

Tornar a d'alt