Segueix-nos
04/05/2022
Presentada la 17ena edició del Cool Days Festival, una barreja de propostes contemporànies i noves tendències que impregnaran d’art i cultura Artà durant quatre dies
Se celebrarà entre el 12 i el 15 de maig en diferents escenaris del poble

El Teatre d’Artà ha acollit avui dematí la presentació de la 17ena edició del Cool Days Festival, que tendrà lloc la setmana que ve, entre els dies 12 i 15 de maig, amb una vintena d’espectacles a diferents localitzacions del municipi. L’acte ha comptat amb la presència del director del festival, Joan Matamales; el batle d’Artà, Manolo Galán; la directora insular de Cultura, Maria Pastor; el regidor d’Acció i Promoció Cultural d’Artà, Antoni Bonet; el regidor d’Hisenda, Manolo Rocha; i el comissari d’art i col·laborador en aquesta edició, Fernando Gómez de la Cuesta.    

“Enguany celebram la dissetena edició d’una proposta que sorgí l’any 2005 i que ha anat variant i creixent amb els anys. Ho fem amb l’empenta que ens va donar l’èxit de l’any passat. Tornam a envair els carrers i les places d’Artà, omplint-los de propostes contemporànies com dansa, arts visuals, circ, teatre i música, a més de les noves tendències que hem volgut convertir en la nostra senya d’identitat en els darrers anys”, ha dit Matamales. “Hi haurà des d’un gran concert a sa Clota, amb més de quatre hores de música, passant per actuacions més íntimes, teatre actual, amb companyies que a Mallorca només es veuran en el marc del Cool Days, fins a accions performatives que comptaran amb la col·laboració ciutadana. A més, s’oferiran tres espectacles en exclusiva perquè més de 800 alumnes dels nostres centres educatius puguin participar també del Cool Days i perquè se’l sentin cada any més seu”, ha afegit el director del Festival.

El batle d’Artà, Manolo Galán, per la seva banda, ha demanat a la gent d’Artà que s’animi a participar-hi activament, presenciant els diferents espectacles, i a la gent de fora que aprofiti la seva assistència a alguna de les propostes culturals “per passejar-se i conèixer un poc més Artà”. Galán ha agraït el personal del Teatre d’Artà l’esforç i feina que fan perquè el festival es pugui celebrar i ha destacat la presència de “talent local” en el programa. Maria Pastor ha comentat “l’especial il·lusió” que li fa, com a artanenca que és, la singladura del festival i que sigui possible “en l’actual moment de ressorgir cultural”. La Direcció Insular de Cultura del Consell de Mallorca col·labora econòmicament amb el Cool Days.   

Programa

L’art contemporani té un paper molt destacat en el festival. Fins a cinc artistes, tots ells de reconegut prestigi i trajectòria, presentaran mitjançant intervencions artístiques visuals, sonores i participatives les seves obres i accions performatives en diferents indrets del poble. Santiago Sierra, un dels artistes més singulars, controvertits i prolífics del panorama de l’art actual, durà a terme una ambiciosa i reivindicativa instal·lació artística a peu de carrer. Així mateix, el Teatre d'Artà acollirà la projecció d'un recull de les obres recents de l’artista dutes a terme entre els anys 2016-2021, amb diàleg posterior. Isabel Servera, per la seva part, oferirà al carrer d’en Pitxol una singular proposta que posa en escena la tradició i l'avantguarda. Eugenio Merino durà a terme una performance al Campament dels presos d'Artà, que inclourà un concert musical a càrrec de Metall Trio i Josep Francesc Palou. Finalment, Joan Peix i Stephan Micus realitzaran una acció artística conjunta construïda a base de paisatges visuals i sonors. Tots ells arriben sota el comissariat de Fernando Gómez de la Cuesta.

La música arribarà de la mà de Macaco, Itaca Band i la banda Doctor Prats, que oferiran avanços dels seus nous treballs en un concert en gran format a sa Clota. Oller i Guerra mostraran el seu repertori musical al Teatre d’Artà, on també actuarà Albert Pla amb el seu espectacle ¿Os acordáis?, que no deixarà indiferent ningú. 

El circ i el clown tindran el seu espai amb l’espectacle de Los Galindos, reservat a les escoles, a l’estació del tren. La companyia Els Kaos, per la seva banda, prendrà els carrers d’Artà amb el seu teatre itinerant, uns carrers en els que es deixaran notar TremolArtà, amb la batucada, i Els Esparrals, amb la xaranga itinerant. Agrupación Señor Serrano durà al Teatre d’Artà les fake news i la desinformació amb el seu teatre multidisciplinari i el seu impressionant espectacle de sons i imatges. Money for Free barrejarà política i poesia amb la seva acció de carrer al Convent d’Artà.

Glòria Ribera mostrarà al Teatre d’Artà amb el seu ‘Parné’ per què és una de les noves reines del cuplé català. I, finalment, Hotel Iocandi durà el seu espectacle ‘Peix’, de petit-mitjà format basat en el circ i el pallasso, a l’amfiteatre de Na Batlessa.

El comerç també és Cool

Per altra banda, a la presentació s’ha donat a conèixer la iniciativa paral·lela ‘El comerç també és Cool’, que ha involucrat diferents establiments de restauració, bars i comerços del municipi amb l’objectiu d’aprofitar la major afluència de gent durant els dies de festival per afavorir l’activitat econòmica del poble a canvi del sorteig de premis entre la clientela d’aquests negocis.

 

Al web oficial, www.cooldaysfestival.com, es pot consultar tota la informació actualitzada.

Tornar a d'alt