Segueix-nos
08/04/2022
Cap a la transformació del barri antic d’Artà

L’Ajuntament d’Artà duu mesos treballant en un projecte de remodelació i rehabilitació d’una part del barri antic per trobar les millors solucions tècniques i estètiques a la situació actual. El projecte sorgeix de la necessitat de millorar els serveis, fent especial esment a la xarxa d’aigua, i, a la vegada, d’avançar en la millora dels espais de convivència d’una de les zones més emblemàtiques del poble, potenciant a la vegada el seu elevat valor patrimonial.

Les línies mestres del projecte seran presentades la setmana que ve als veïnats i veïnades afectats i a les persones que regenten les empreses d’aquest entorn perquè, d’aquesta manera, n’estiguin informats de primera mà. El batle, Manolo Galán, alguns regidors i regidores i l’equip redactor assistiran a les dues reunions que s’han programat per a dimarts dia 12 d’abril a la sala de les Voltes de Na Batlessa. La primera, a les 19.30 h, per a veínats i veïnades del barri, i la segona, a les 20.30 h, per a empreses i negocis de la zona. Així mateix, el projecte se publicarà i podrà ser consultat a la pàgina web municipal una vegada s’hagi aprovat.

Projecte en dues fases

El projecte s’ha estructurat en dues parts. En una primera fase, prevista per a octubre de 2022 fins l’abril de 2023, el gruix d’actuacions se centrarà en el carrer de Rafel Blanes, el carrer del Sol, el carrer de l’Ombra, el carrer del Centre, la plaça de l’Aigua i la plaça del Marxando. La segona, prevista per a octubre de 2023 fins el mes de març de 2024, afectarà els carrers del Pou Nou, Castellet, Sancho de la Jordana, Aixa i Parròquia.

Algunes de les actuacions que es realitzaran per millorar la dotació de serveis seran la substitució de les canalitzacions d’aigües brutes i pluvials actuals per unes amb major capacitat, la renovació i millora del clavegueram i fer la preinstal·lació per poder soterrar els cablejats elèctrics i de telefonia, entre d’altres.

Per altra banda, i en base a un recorregut per les cases senyorials, es repavimentarà la zona, canviant l’asfalt per un material més amable i estètic que afavoreixi la pacificació de vehicles i l’espai per a vianants, i es realitzaran feines de restauració i manteniment sobre alguns elements patrimonials de la zona (fonts d’aigua).

Fora d’aquest àmbit d’actuació quedaran la plaça de l’Ajuntament i la plaça de l’Aigua, ja que es considera que compten amb la seva pròpia identitat patrimonial i necessiten d’un projecte específic donat la seva importància i identitat patrimonial.

Aquestes actuacions tendran un cost aproximat d’1,3 milions d’euros, que seran aportats per l’Ajuntament d’Artà, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, aquest darrer mitjançant la Convocatòria de subvencions 2020 per a la reactivació econòmica per la crisi derivada de la COVID-19 en matèria de sostenibilitat i eficiència urbana.

Tornar a d'alt