Segueix-nos
24/01/2022
Continuen pujant els contagis a Artà, que superen els 200
El Centre de Salut ha actualitzat avui les xifres de casos actius de Covid-19 al municipi

El Centre de Salut d'Artà ha actualitzat avui les xifres de casos de Covid-19 actius al municipi: 173 a Artà i 31 a la Colònia de Sant Pere. Així, 204 en total. Aquest és el número màxim de persones contagiades d'ençà que començà la pandèmia, si bé és cert que la majoria d'elles són assimptomàtiques o presenten símptomes lleus. Amb el canvi del protocol, no totes les persones amb símptomes compatibles amb la malaltia passen pel Centre de Salut, per la qual cosa aquesta xifra és una aproximació a la realitat  epidemiològica del municipi. Les mesures de prevenció contra la malaltia a dia d'avui continuen sent clares: mascareta, neteja de mans i evitar les massificacions. 

Per altra banda, destacar que el Servei de Salut de les Illes Balears ha habilitat a Manacor un nou punt de vacunació contra la COVID-19 en el qual s'hi podran vacunar més de 1.500 persones al dia. Aquest nou centre, situat al carrer de Jaume Domenge, 23, al costat de la plaça d’en Ramon Llull, i que se suma al Covid Exprés de Manacor, disposa de sis línies de vacunació. Al matí està destinat a la vacunació d'adults i al capvespre i caps de setmana a la d’infants. El centre està operatiu de 8.00 a 21.00 hores.

Vacuna de reforç

D'altra banda, cal recordar que qualsevol persona major de 18 anys pot accedir ja a BitCita per demanar hora per al reforç. Les condicions que cal complir per poder rebre la dosi de record són haver rebut la pauta completa de vaccinació contra la COVID-19 i que hagin passat almenys cinc mesos des de la darrera dosi en els casos de Pfizer o Moderna o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) o Janssen. A més, les persones que hagin passat la infecció han d’esperar quatre setmanes per poder ser vaccinades amb la dosi de reforç.

Tornar a d'alt