Segueix-nos
16/01/2022
Elements patrimonials d’Artà s’encenen pels drets humans
Les torres d'Albarca i de Cala Torta, entre els 74 punts de Mallorca que s'encenen amb senyals de fum i llum per a les persones refugiades o migrants que s'ofeguen a la mar cercant un futur millor

Ahir, 15 de gener, 74 elements patrimonials de Mallorca s’encengueren pels drets humans en el marc de la convocatòria feta pel Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Patrimoni; Amnistia Internacional; el Fons Mallorquí de Solidaritat i l’IES Marratxí. Enguany la iniciativa, que es va fer per primera vegada l’any 2017, arribà també a municipis de tot Balears, Catalunya, Múrcia, País Valencià, Marroc, Líban i Tunísia. L’Ajuntament d’Artà s’hi adherí amb dos punts d’encesa: les torres de Cala Torta i d’Albarca. Vàries desenes de persones voluntàries i d’entitats com Artà Solidària i Bruixes Feministes s’hi sumaren i feren possible aquest crit simbòlic de denúncia de la situació de centenars de persones refugiades o persones migrants que s'ofeguen a la mar fugint d’una situació crítica en els seus països tractant d’aconseguir un futur millor.  

Abans de l’encesa dels senyals de fum es llegit el manifest, enguany signat per Maria del Mar Bonet sota el títol “que les cançons siguin com flames” i amb el desig que “il·luminin els camins per terra, mar i aire, fent de la nostra vida un cant a la llibertat i el coratge. Que no s’apaguin mai i ens ajudin a trobar els camins per la pau”. Al manifest, la cantant i compositora, fa mencions especials per “tantes persones que moren ofegades en el mar, que s’ha convertit en un cementiri marí. I per aquells que arrisquen la seva vida per ajudar-los, davant la vergonyosa posició dels governs europeus”. Així mateix, Bonet recorda les persones represaliades durant el franquisme i també aquelles que avui en dia lluiten contra “els qui volen continuar oprimint el poble, la seva llengua i cultura catalanes, i els drets humans”.

Tornar a d'alt