Segueix-nos
21/12/2021
Acordada la suspensió de les festes de Sant Antoni de 2022 a Artà i a la Colònia de Sant Pere
Avui s’han reunit al Teatre d’Artà l’Ajuntament, les obreries d’Artà i de la Colònia de Sant Pere, la Policia Local i representants de Protecció Civil i de la Banda de Música d'Artà

El municipi d’Artà quedarà sense les celebracions de la festa Sant Antoni l’any que ve, per segon any consecutiu, a causa de la situació sanitària imperant. Així s’ha acordat avui horabaixa “amb pesar”, ha dit el batle, Manolo Galán, en el transcurs d’una reunió que s’ha celebrat al Teatre d’Artà, que ha comptat amb la presència de representants de tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament, les obreries d’Artà i de la Colònia de Sant Pere, la Policia Local d’Artà, i membres de Protecció Civil d’Artà i de la Banda de Música d'Artà.

A la sortida de la reunió, Manolo Galán ha dit que ha estat una “decisió difícil”, que s’ha pres “per responsabilitat”, i ha destacat la “unanimitat” en l’opinió de les persones assistents. “Les festes de Sant Antoni a Artà i a la Colònia de Sant Pere tenen una forta càrrega emocional, amb un component tradicional important i la seva celebració, sense trastocar-les, és incompatible amb l’actual situació sanitària”, ha manifestat el batle. “La voluntat de les parts sempre ha estat la celebració de Sant Antoni amb la màxima normalitat possible, un fet que no sembla factible a dia d’avui a causa de l’augment de casos de Covid-19 al municipi. S’ha parlat d’alternatives, però en tots els casos es perd el tarannà i l’essència de la festa i s’ha pensat que la millor opció era suspendre-la, per molt que pesi”, ha afegit.

El batle ha enviat un missatge a la gent d’Artà i de la Colònia: “Tothom està cansat d’aquesta situació, que ens ha deixat per segon any consecutiu sense un dels nostres moments més sentits, però ara això és el que toca. La ciutadania d’Artà i de la Colònia de Sant Pere sempre ha demostrat seny i responsabilitat i entén la festa de Sant Antoni com l’expressió màxima de la nostra cultura i tradició. No entenem fer aquesta festa d’altra manera i entenem que incorporar mesures i actes aliens a la festa pot desvirtuar-la. L’any que ve esperem poder celebrar-la en la seva màxima expressió i tota la ciutadania sortirà al carrer per cantar i ballar amb els dimonis”.

Tornar a d'alt