Segueix-nos
30/11/2021
El Comitè de coordinació internacional de Cittaslow debat a Itàlia sobre sostenibilitat i canvi climàtic
Artà hi prengué part de forma telemàtica amb el batle, Manolo Galán, i les regidores Maria Antònia Suredai Paula Ginard

A la Sala Consiliare del Comune di Belluno al Palazzo Rosso, el president de la xarxa internacional, Mauro Migliorini, alcalde d'Asolo i el director general de Cittaslow Internacional, Pier Giorgio Oliveti, han presentat l'Assemblea General que s'ha centrat en el canvi climàtic i la sostenibilitat. Representant la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida - Cittaslow a Espanya, Rosana Cappa, Tècnica Municipal de Turisme de la Vila de l'Orotava, ha traçat el seu discurs al voltant d'un model turístic “que minimitza els impactes socials i ambientals; aposta per la qualitat i no la quantitat; promou les experiències locals basades en les emocions i apropa el turista a les dades d'identitat”.

Una representació de l'associació estatal ha participat a l'assemblea internacional Cittaslow que s'ha celebrat a través de videoconferència a Belluno (Itàlia) com a membres d'aquesta xarxa que defensa un model urbà tranquil, on gaudir de múltiples experiències de manera assossegada, en un entorn natural i patrimonial únic al món. Tots els municipis d'aquesta xarxa a Espanya estigueren representats a la reunió del Comitè. Per Artà es van connectar el batle, Manolo Galán, i les regidores Maria Atonia Sureda i Paula Ginard.

Actualment, el moviment és present a 278 ciutats de 30 països de tot el món, des d'Alemanya, França, Noruega o Holanda, fins a Austràlia, Turquia, Xina, Corea del Sud o els Estats Units.

La Xarxa Cittaslow de l'Estat espanyol es va començar a gestar el 2003 per iniciativa de Palafrugell. Des del primer moment, Palafrugell, Pals i Begur van començar a treballar per adherir-se al moviment. El 2008, els municipis de Mungia, Lekeitio, Rubielos de Mora, Begur i Pals es van certificar oficialment com a municipis Slow, i es van crear així l'Associació Cittaslow-Xarxa de Municipis per la qualitat de vida a l'Estat espanyol. A banda dels esmentats, s'han incorporat també a la xarxa els municipis de Begues, Balmaseda, Bubión, Vila de l'Orotava, Artà i Benabarre.

 

Més informació: www.cittaslow.es

Tornar a d'alt