Segueix-nos
21/09/2021
La meva llengua, el meu tresor
La nova campanya de sensibilització lingüística que llança l’Ajuntament d’Artà es donarà a conèixer el proper dimarts 28 de setembre a una paradeta al mercat

El 26 de setembre és el Dia Europeu de les Llengües i es vol aprofitar aquesta efemèride per posar en marxa aquesta campanya de l’Ajuntament, que compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

Enguany, amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), l’Àrea de Participació Ciutadana i el Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament d’Artà varen oferir a tots els centres d’educació primària unes activitats didàctiques sobre les llengües per fer dins l’aula. Hi varen participar dues escoles, el CC Sant Bonaventura i el CC Sant Salvador, i amb el material elaborat per l’alumnat i les mestres de tercer cicle de primària d’aquests centres, a qui l’Ajuntament ha d’agrair la seva implicació, s’ha donat forma a la campanya.

Des del principi, l’objectiu ha estat implicar les escoles i, a partir de la seva feina, fer extensible a tota la població la importància de posar en valor la diversitat lingüística, la qual cosa possibilita veure i entendre el món des de perspectives diferents, i de preservar les llengües com a element patrimonial i cultural que enriqueix i que s’ha de respectar. Es tracta de reflexionar i de posar en pràctica una actitud de respecte envers totes les llengües, perquè totes les llengües “són el medi en què els humans creixen i les cultures es construeixen” (Manifest de Girona).     

La meva llengua, el meu tresor ha estat l’eslògan triat per englobar totes les accions i els materials que s’han realitzat en el marc d’aquesta campanya de sensibilització lingüística, des del disseny de la imatge fins a bosses, cartelleria, vídeos i altre material, i que es donarà a conèixer el proper dimarts 28 de setembre a una paradeta al mercat.    

Declaració institucional amb motiu del Dia Europeu de les Llengües

Per altra part, a la sessió del Ple de l’Ajuntament d’Artà duta a terme el passat 26 de juliol, es va aprovar, per unanimitat, una declaració institucional amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, a proposta de la Direcció General de Relacions Exteriors i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. Amb aquesta declaració, el consistori es va sumar a la iniciativa i va acordar donar visibilitat a la celebració d’aquesta efemèride, impulsar la participació dels ciutadans en esdeveniments que valorin la diversitat lingüística i la importància d’aprendre idiomes com a eina per a la recerca de la pau i la convivència entre els pobles, i convidar la ciutadania a celebrar la pluralitat lingüística i cultural d’Europa i a prendre consciència del valor d’una llengua per al poble que la té com a pròpia. Per aquest motiu, durant aquesta setmana hi haurà penjada una banderola al balcó de l’Ajuntament.

Tornar a d'alt