Segueix-nos
21/09/2021
‘El llibre de la teva vida’, nou relats de la Residència d’Artà per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer
Nou persones usuàries de la Residència han treballat durant vuit mesos en la redacció dels seus respectius quaderns, en els quals han aconseguit immortalitzar les seves vivències

‘El llibre de la teva vida’ és el resultat d’una activitat per a l’exercici de les capacitats cognitives i la memòria que s’ha duit a terme a la Residència de la Posada dels Olors d’Artà. Concretament, és el títol dels relats que han escrit nou persones usuàries, d’entre 83 i 99 anys, entre febrer i setembre d’enguany, i que, enquadernats, s’han lliurat als seus autors avui, 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer.

La idea parteix de les tertúlies dels divendres de la Residència, de les inquietuds de les persones residents i l’empenta de l’animadora, Maria Antònia Rios, qui suggerí traslladar al paper els records que allà es xerraven. Un total de nou persones (vuit dones i un home) s’apuntaren a aquesta activitat, feta individualment al llarg de vuit mesos durant el temps de les activitats de memòria o bé en la intimitat de l’habitació. Les persones residents han anat escrivint els seus records de família, els seus orígens, l’escola, els estudis o les experiències amoroses. També han aportat fotografies  i han fet un esforç per recordar coses que creien oblidades.  

Tornar a d'alt