Segueix-nos
16/09/2021
L’Ajuntament d’Artà posa en marxa un Programa d’investigació, intervenció i prevenció de violències masclistes a través d’una subvenció de l’IBDona
Es duran a terme una sèrie d’actuacions i activitats adreçades a eradicar la violència cap a les dones. També s’impulsarà un projecte d’investigació que es centrarà en un estudi sobre la percepció i la vivència de les violències masclistes en l’adolescència a Artà

L’Àrea Social de l’Ajuntament ha engegat aquest mes de setembre un Programa per al foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, per a l’eliminació de qualsevol forma de violència per raó de sexe i per a la prevenció de les violències masclistes. Aquest nou programa, que és possible gràcies a una subvenció de l’Institut Balear de la Dona,  se centra en dues línies bàsiques, per una banda actuacions adreçades a eradicar la violència cap a les dones, i per altra, la realització d’un projecte d’investigació. La treballadora social Bel Ortega en serà l’encarregada.

Pel que fa a la primera línia, les activitats que s’hi emmarquen són l’impuls i coordinació de la taula de prevenció i la taula d’intervenció, instruments operatius de treball en els quals hi estan representats diferents àmbits professionals que estan implicats en la lluita contra la violència de gènere dins el municipi, amb l’objectiu de coordinar i optimitzar totes les actuacions. A més, també es preveuen activitats de suport social i acompanyament, seguiment individualitzat, etc. Per això, entre d’altres accions, està previst posar en marxa un grup de dones en situació de dificultat social per tal de prevenir situacions de violència, treballar qüestions relacionades amb l’autoestima i les habilitats, entre d’altres, per tal de fomentar, al cap i a la fi, el seu empoderament.

En quant al projecte d’investigació, val a dir que ja s’han establert els primers contactes amb els centres educatius dels municipis, ja que es centrarà en un estudi sobre la percepció i la vivència de les violències masclistes en l’adolescència a Artà, amb l’objectiu de conèixer la situació actual de les persones adolescents a Artà respecte a la violència cap a les dones i proposar mesures de detecció i prevenció que contribueixin a la seva eradicació.

Pla d’Igualtat municipal

Les accions que es duran a terme donen resposta a algunes mesures previstes en el Pla d’Igualtat 2019/2022 de l'Ajuntament d'Artà, tals com la sensibilització de la ciutadania sobre temes clau en la igualtat com la corresponsabilitat, l’apoderament o la diversitat sexual i afectiva, el disseny i realització de tallers temàtics dirigits a la ciutadania, la centralització de la informació i les activitats relacionades amb igualtat en un espai propi, entre d’altres, amb l’objectiu de contribuir a la construcció d’una societat més implicada i igualitària. En aquest sentit, s’està preparant el I Concurs per la realització del cartell del 25N d’aquest any, les bases del qual està previst que surtin el proper mes d’octubre.

Tornar a d'alt