Segueix-nos
22/07/2021
La presidenta del Consell visita Artà i reafirma el seu compromís amb la rehabilitació de Bellpuig
La brigada de Patrimoni, amb un reforç de personal del programa SOIB Reactiva, fa actualment feines de consolidació i restauració que avancen a bon ritme

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han visitat avui les obres de restauració de Bellpuig acompanyades pel batle d'Artà, Manuel Galán, i les regidores de Promocio Econòmica, Maria Antònia Sureda, i de Mobilitat i Gestió de Biblioteques, Arxius i Museus, Paula Ginard. En una reunió prèvia a la vista, la presidenta del Consell ha reafirmat el seu compromís amb la rehabilitació de Bellpuig i la investigació al voltant del monestir i les restes arqueològiques i ha ofert col·laboració a l'Ajuntament per a l'elaboració d'un pla d'usos per quan el conjunt patrimonial estigui completament rehabilitat. El batle d'Artà ha agraït la col·laboració del Consell i ha reconegut que, tot i les dificultats, "hem de constatar que s'està fent camí i estam contents". Galán ha recordat que "és important veure com es desenvolupa el projecte i donar-ho a conèixer a tota la ciutadania perquè forma part del nostre patrimoni". 

Actualment, a brigada de Patrimoni, amb un reforç de personal del programa SOIB Reactiva feines de consolidació i restauració que avancen a bon ritme. Concretament, dos treballadors de la brigada de Patrimoni i dos el programa SOIB Reactiva, estan reparant els murs per a posteriorment col·locar la teulada i protegir les runes de les cases de Bellpuig. Com sempre, en la restauració de les cases de Bellpuig s'utilitzen materials i tècniques tradicionals i pròpies de l'edifici existent com ara bigues i perllongues de fusta, teules vistes tant a la part superior com inferiorment i morter de calç.

"Hem vengut a Artà per refermar el nostre compromís amb el projecte de Bellpuig i amb la conservació d'aquest element patrimonial tan emblemàtic per al municipi. Ara ja estam fent feina en la rehabilitació de les cases i farem una segona fase per acabar de tancar-les i aviat començarà un projecte d'intervenció arqueològica" ha expressat la presidenta Cladera. "Estam també treballant amb l'Ajuntament en un pla d'usos per tal de donar continuïtat de futur al projecte i cercam les vies adients perquè l'accés a Bellpuig estigui garantit per a la ciutadania" ha conclòs.

El programa SOIB Reactiva

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19, o persones desocupades de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l'ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l'Impuls del Turisme Sostenible (ITS). #SOIBReactiva.

Tornar a d'alt